E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaftaya yatay bir başlangıç bekleniyor---

Haftaya yatay bir başlangıç bekleniyor

Haftaya yatay bir başlangıç bekleniyor
25 Ekim 2021 - 08:21 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 24.792 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 195 kişi olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefimize eninde sonunda muhakkak ulaşacağız.

Erdoğan: (10 büyükelçinin Kavala açıklaması) Bunlar Türkiye'yi tanıyacak, anlayacak, bilecekler. Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler.

S&P, Türkiye'nin kredi notunu "Durağan" görünüm ile "B+" olarak teyit etti. S&P, Türkiye'nin bu yıl %8,6 büyümesini bekliyor.

TL zorunlu karşılıklara ödenen faiz indirildi. TCMB, TL cinsinden tesis edilen zorunlu karşılıklara uygulanan faiz/nema oranını %12,5’ten %10,5’e indirdi. Yabancı para mevduat/katılım fonundan, TL mevduat/katılım fonuna dönüşüm uygulaması kapsamında ise %18 olarak uygulanan oran %16’ya düşürüldü.

Reuters'ta yer alan habere göre, Türkiye'de Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halk Bankası yarın işletme ve tüketici kredi faiz oranlarında Merkez Bankası faiz kararını izleyerek 200 baz puan indirime gitmeyi planlıyor.

Milli Savunma Bakanı Akar, Türkiye’nin ABD’den F-16 uçakları alması konusunda teknik çalışmanın başlatıldığını açıkladı.

Fed Başkanı Powell: Varlık alımlarımızı azaltmaya başlama yolundayız.

ABD Hazine Bakanı Yellen: Enflasyonun 2022 ortasına kadar yüksek kalmasını bekliyorum.

Bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzinin litresi 44 kuruş zamlanacak.

Türkiye Sigorta Birliği üyelerinin 2021 yılı Eylül sonu itibarıyla toplam prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %19,1 arttı.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, Salı günü Pekin'de Çinli gayrimenkul şirketleri ile bir araya gelecek. Komisyon toplantısına davet edilen Çinli gayrimenkul şirketlerinin çoğunu büyük miktarda ABD Doları cinsinden borcu olan şirketler oluşturuyor.

Ne Olacak?

Yurtiçinde Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven Endeksi açıklanacakken, Almanya’da ise İFO endeksi ön planda olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün gerçekleşecek. Kabine gündeminin coronavirüs ve 10 büyükelçiden oluşması bekleniyor.

Yılın son Enflasyon Raporu Perşembe günü açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Evengrande’nin hafta sonu süresi dolacak tahvil kupon ödemesini gerçekleştirerek temerrütten kurtulması Asya piyasalarını desteklerken, ABD tarafındaki bilançoların iyi gelmesi de piyasalardaki risk iştahını artırdı.

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftanın son işlem gününe yatay başlangıç yaptı. Kur baskısına rağmen küresel piyasalar eşliğinde endekste alımlar hızlandı. PMI verilerinin beklentilerden yukarı gelmesi BİST100 endeksini destekledi. Endeks haftayı pozitif tamamladı.

Eylül ayı TCMB kararından bu yana TL varlıkların değer kaybı sürerken, Perşembe gerçekleşen TCMB PPK’da 50 - 100 baz puan indirim beklentisinin üstünde 200 baz puan indirim gelip, politika faizinin %16,00’ya çekilmesi sonrası Dolar / TL 9,49’u test etmişti. Sonrasında Uluslararası Mali Eylem Görev Gücü’nün, Türkiye'yi 'kara para aklama' ve 'terörizmin finansmanı' ile mücadele konusunda 'yeterince çaba göstermeyen' ülkelerin bulunduğu 'gri liste'ye aldıklarını duyurması ile Dolar / TL 9,50’nin üstüne çıktı ve Cuma günü 9,66 ile rekor kırdı. Dolar / TL haftaya ise 9,74 seviyesinden başlarken, iç dimaniklere bağlı olarak 9,85 seviyesini gördü.

Bu hafta yurt içi piyasalarda Kapasite Kullanım Oranı, Dış Ticaret Dengesi ve Turizm İstatistikleri açıklanacak Ayrıca Perşembe günü TCMB, yılın son Enflasyon Raporunu açıklayacak. 28 Ekim'de yarım gün açık olacak yurt içi piyasalar 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tam gün kapalı olacak.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Cuma günü 1.561 - 1.605 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.598 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 66.371 azalarak 482.694 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.553 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.610’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.640 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.580 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.610 ve 1.620 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.590 ve 1.580 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)