E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHaftaya başlarken, piyasaların gündemi---

Haftaya başlarken, piyasaların gündemi

Haftaya başlarken, piyasaların gündemi
26 Temmuz 2021 - 08:40 borsagundem.com

Yurt içinde kapasite kullanımı, yurt dışında Ifo Endeksi izlenecek

Uzun bayram tatili sonrası ilk piyasa gününde yurt içinde Sektörel Güven Endeksleri, kapasite kullanım oranı ve Reel Kesim Güven Endeksi gibi önemli veriler bulunuyor (10.00).

Dünyada ve Türkiye'de yeni haftaya başlarken, manşette öne çıkanlar şu şekilde:

Japonya Hükümet Sözcüsü Kato, Japonya'nın Rusya Başbakanı Mikhail Mishustin'in iki ülke arasında egemenliği tartışmalı olan 4 adadan (Kuril Adaları) birini ziyaret edecek olmasını protesto edeceklerini bildirdi.

Merkez Bankası'nın brüt döviz rezervleri bir haftada 298 milyon dolar artış gösterdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, Çin'in 7 ABD'li personele ve kuruma yönelik yaptırım uygulamaya karar verdiğini açıkladı.

Almanya Merkez Bankası Başkanı (Bundesbank) Jens Weidlmann, ECB'nin düşük faiz ortamını çok uzun süre devam ettirmesinden endişe ettiğini söyledi.

The Times gazetesinin İngiliz hükümetine yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre İngiltere, Fransa'yı korona virüs riski yüksek ülkeler kategorisinden çıkarmaya ve Fransa'dan İngiltere’ye gelecek olanlara karantina uygulamaya son vermeye hazırlanıyor.

ECB, bankaların temettü sınırlamalarını Eylül'de kaldıracak.

ABD Hazine Bakanı Yellen, Cuma günü yaptığı açıklamada Amerikan Kongresi'nin borçlanma tavanını mümkün olan en kısa sürede artırması çağrısında bulundu.

YURT İÇİ GÜNDEM

Temmuz ayı ve 3.çeyrek dönemin ilk önemli verisi olan kapasite kullanım oranı ile Reel Kesim Güven Endeksi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak. Haziran ayında imalat sektöründe işletmeler yüzde 76,6 kapasiteyle çalışmıştı. Reel Kesim Güven Endeksi ise 113,0 puan olarak açıklanmıştı.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Sektörel Güven Endeksleri verilerini açıklayacak. Hizmet Sektörü Güven Endeksi Haziran ayında yüzde 6,2 artışla 108,5 puan olmuştu.

TCMB ayrıca Finansal Hizmetler Güven Endeksi verisini açıklayacak (14.30).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6 yıl (2.303 Gün) vadeli değişken faizli tahvil ile 9 yıl (3.395 Gün) vadeli sabit kuponlu tahvilleri yeniden satışa sunacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkezi Yönetim brüt borç stoku ile alacak stoku verilerini duyuracak (17.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında Almanya'dan günün en önemli verisi olan Ifo Endeksleri verileri gelecek. Ifo İş Ortamı Endeksi Haziran ayında 101,8 puan, Cari Durum Endeksi 99,0 ve Beklenti Endeksi 104,0 puan olarak açıklanmıştı. Aynı sırayla beklentiler 102,1, 101,6 ve 103,3 seviyesinde oluştu.

ABD'de yeni konut satışları (17.00), Dallas Fed Teksas İmalat Endeksleri (17.30) gelecek.

Günün önemli şirket haberleri 26/07/2021

Kripto paralarda yükseliş trendi başladı mı?

Altında Fed bekleyişi

ECB, bankaların temettü sınırlamalarını eylül ayında kaldıracak

Piyasalarda kırılma haftası

ABD kaynaklı veri akışı piyasalara yön veriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)