E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaftalık destekler devam ediyor---

Haftalık destekler devam ediyor

Haftalık destekler devam ediyor
04 Ekim 2013 - 08:47 borsagundem.com

Yurtiçinde dün yurtiçinde pozitif bir ayrışma gördük, BIST100 endeksi günü %1,47 primle 76,269 puandan tamamladı

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
"SIRADIŞI TEDBİR DE KALMADI
22 Mayıs’tan bu yana gelişmekte olan ülkeler başta olmak üzere küresel piyasaların ana gündem maddesi haline gelen ABD, borç ve bütçe tartışmaları ile bu konumunu korumaya kararlı gibi görünüyor, federal hükümetin kısmi kapanışının 4. Gününe giriyoruz ve hala çözüme dair somut bir ilerleme söz konusu değil ki bu da ‘tapering’in ertelenmesi’ ihtimalinin sevincini çoktan buharlaştırmış durumda… Hafta başından beri ciddi uyarıları ile dikkat çeken ABD Hazine Bakanı Lew, artık sıradışı önlemleri kalmadığını açıklayarak ‘Hazine’den bu kadar, artık biz bir şey yapamayız’ derken borç limitine ulaşmanın önünde durabilecek
sıradışı bir tedbirin kalmaması Cumhuriyetçiler ile Demokratların uzlaşamamasını daha da vahim ve çözümü de çok daha acil hale getiriyor, dünyanın en büyük ekonomisinin bu sürecin uzaması ile büyüme oranından feragat etmesi veya daha kötü bir senaryo ile resesyona girmesi küresel ekonomide sarsıcı etkiler yaratacaktır. Anlaşma henüz olmamasına ve tünelin ucunda ışığın henüz görülmemesine karşın günün bir iyi haberi var ki o da iki Cumhuriyetçi’nin Temsilciler Meclisi Başkanı Boehner’in ABD’nin temerrüde düşmesine izin vermeyeceğini açıklamaları oldu. Ancak görünen o ki bu haftayı bu şekilde tamamlayacağız ve gelecek hafta borç tavanının artırımının oylanmasına odaklanacağız.
Yurtiçine baktığımızda ise dün yurtiçinde pozitif bir ayrışma gördük, BIST100 endeksi günü %1,47 primle 76,269 puandan tamamladı. Suriye tezkeresi meclis gündeminde iken, kimyasal silah imha uzmanlarının Suriye’de olması ve Ortadoğu gündeminin önceki haftalara göre sakin olması sayesinde olumsuz bir fiyatlama olmadı ki dün de zaten tezkere 1 yıl uzatıldı, sınır güvenliğine dair birtakım tehditlere dair haberler olsa da bu anlamda bir tansiyon gündeme gelmedikçe yurtiçi piyasanın Suriye’yi gözardı ederek yurtdışını izleyebileceğini düşünüyoruz.
Veri akışında normalde bugün tüm dünyanın izleyeceği ABD tarım dışı isithdam olacaktı ve bu veriye bakılarak tapering’in Ekim’de mi Aralık’ta mı geleceği tahmin edilmeye çalışılacaktı ancak hükümet kapalı kalmaya devam ettiği için bu veri bugün açıklanmayacak, yurtiçinde ise reel efektif döviz kurunu izliyor olacağız. Dün enflasyon verisi ile 75,400’lere dek gevşedikten sonra toparlanan endeksin dün 76,500’deki ara direncini deneyemediğini gördük, ABD’nin de 1 ayın en dik düşüşü ile kapanması ve bizde dünkü hızlı yükseliş ile bugün bir realizasyon görmemiz sağlıklı olacaktır, 75,300-75,100 hafta başından beri değindiğimiz önemli destekler, yükseliş için ise ilk olarak 76,50 ve 77,000 seviyelerini hacimli bir şekilde aşmamız gerekiyor.
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)