E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHafize Gaye Erkan: Masada milyarlık teklifler var, bekletiyorum---

Hafize Gaye Erkan: Masada milyarlık teklifler var, bekletiyorum

Hafize Gaye Erkan: Masada milyarlık teklifler var, bekletiyorum
05 Ekim 2023 - 06:25 borsagundem.com

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, masasında yurtdışından gelen milyarlarca dolarlık yatırım teklifleri olduğunu ve teklifleri kabul etmek için doğru zamanı aradıklarını ifade etti

MB Başkanı Erkan, Meclis’teki sunumunda yurtdışından milyarlarca dolarlık yatırım teklifi mektupları geldiğini ancak teklifleri uygun zamanı bulmak üzere masasında beklettiğini söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye'ye doğrudan yatırım yapmak isteyen milyar dolarlık yatırımcıları beklettiğini söyledi.Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Başkan Erkan,  yabancı yatırımcıların Türkiye'ye gelmekte isteksiz davrandığı eleştirilerine, ilginç bir yanıt verdi. Erkan, “Şu an halihazırda yurt dışından bize gelen milyar dolarlık doğrudan yatırım teklileri var. Bu, fonlardan, varlık yönetimlerinden geliyor. Hem istikrar hem de ekonomideki güven ortamının olmasıyla birlikte gelmeye başladı” ifadelerini kullandı.

''BANA GELEN TEKLİFLER ABD'DEN''

Erkan, milletvekillerinin, “Bu gelen yatırım talepleri Avrupa mı, Körfez kaynaklı mı?” sorularına, “Ben 22 senedir Amerika'da çalıştığım için bana gelenler genelde Amerika'dan oluyor ve Dünya Bankası'ndan. Zaten Dünya Bankası bir kredi değil. Dünya Bankası Türkiyemizin ve milletimizin başarı öyküsünün bir parçası olabilmek için çok makul rakamlarda verilen bir yatırım ve biz istedikçe verilen bir yatırım” dedi. Erkan şöyle devam etti: “Ama bunun yanı sıra, aynı zamanda bizim rezervlerimize doğrudan giriş yapabilecek milyarlarca dolarlık teklif mektubu benim masamda ve biz kendi istediğimiz oranlarda kendi istediğimiz koşullarda kabul etmek istediğimiz için geri dönüşü yapmıyoruz. Beni sürekli arıyorlar, biz geri dönmek lüksünü kendi lehimize kullanıyoruz.

ULUSLARARASI FONLARLA BULUŞACAK

Erkan, Marakeş’te Dünya Bankası Grubu ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Yıllık Toplantıları kapsamında 1-13 Ekim tarihlerinde Fas’ın Marakeş şehrinde uluslararası fonlar ve yatırım bankalarıyla buluşacak.

TCMB Başkanı Erkan’ın Marakeş'te dünyanın en büyük portföy yönetim şirketi olan Blackrock’ın yanı sıra JPMorgan, Deutsche Bank ve diğer merkez bankası başkanları ile görüşmesi bekleniyor.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBMM'de sunum yapacak

 

Şimşek'ten Hafize Gaye Erkan açıklaması: Tecrübesine güveniyorum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaportacı salim usta sanayiden05 Ekim 2023 16:24

    abi hakatan dendiği gibi bunlar daha beter etti .ülke ne hale geldi .borsa artık toparlanamaz .acil iyi partili ekonomi uzmanı vardı onun başa gelmesi gerekiyor.çok acil .iyi partinin hazırlayacağı bir reformlar dizilimide gerekiyor.yoksa pes perşan durum daha kötü nası olur daha betere gidiyo .borsanın çöküşüde zaten yansıma .piyasalar iyiyse borsa çıkar karanlıksa çöküşe devam akapa mahapa hödüpa rejimi müzcizeleri devam yani .

  • Mucise Reis ;)05 Ekim 2023 11:44

    Tünelin ucundaki ışık görüldü mü ? :D bunu da anlatınız... 128 milyar usd gibi... sonra yatırımları anlatırsınız.

  • büyük düzeltici 05 Ekim 2023 11:36

    sadece borsaya bakın .ekonomi güveninde ilk ralli ordan başlar.bunlar mücize ekip olarak geldiler ülkeyi tarihin en karanlık sefaletine sürüklediler.zaten akapa mahapa rejimi sistemi böyle biri geliyo bozuyo sonra başka biri geliyo o daha çok bozuyo .sonra başka biri geliyo o daha daha çok bozuyo .komedi gibi.sonra gaz petrol altın bulduk hemide acapp çok .derken ona eklenen masada acapp dolar yatırımı var ben bekletioym .da sahi Sn.Şimşek nerede bilen varmı .ilk gün oluşturamadığı ve sonrası imkansız olan güven problemi için ne düşünüyor acaba .borsa çöküşleri devam ediyor.varlık fonlarıda öncü hemide.ben bilem düzeltemiyom borsayı .

  • Zübüksevmez05 Ekim 2023 10:54

    Muhteşem türk kızı dediler nerde ise nobele aday ğösterecekler ama velakin bu kızda türkiyedeki dalavereci politikacılara ayak uydurdu .

  • Basganım canım benim canım05 Ekim 2023 10:23

    Evet dolarları koyacak yer bulamıyorum diyor baskan. Hemen uyum saglamıs mevcut ortama...La oglum Amerika da banka batırıp sonra Merkez Bankası baskanı olan tek ksii dunya tarihinde sensin. Evde orgu dantel orecegine merkez bankası baskanı oldun. Amerikada hakkında dolandırıcılık davası olan hic kimseyi Finans piyasalarına kimse sokmazken sen onun bunun refaransı ile merkez bankası baskanı oldun. :O  :O  :D Dolar geitiricekler diye kendini baskan yaptırdın onları da kekledin hepsi atladı baskan yaptı seni valla bravo :-* 

  • Baskan to be Defaulted05 Ekim 2023 10:19

    AHhhahahahaha cok iyi uyum saglamıs. Sık salla at yerler nasıl olsa. Ameriga da sana dolandırıcılıktan mı dava acıldı sen onu anlatsana halka.

  • Ahmet 05 Ekim 2023 11:09

    Nelere kalmış memleket degilmi???

  • acacu05 Ekim 2023 10:15

    Kısa zamanda Türkiye'ye ayak uydurdu. Yakında eyyy Amerika demeye başlarsa şaşırmam. Aslında bu enflasyonun bir sebebi de yüksek faiz şeklinde açıklamalarla devam edebilir gibi duruyor.

  • beçet yatakta uyur05 Ekim 2023 07:37

    masada milyar dolarlar bekletiyorum diyor.bu arada arap abd ingiliz şimdi almanya falan sonra uzak doğu sonra tekrar arab falan derken aylar yıllar geçmeye devam bu arada akap mahapa hödüpa rejimi emekli maaş için verilen önergeyi reddetti.akapa tamam da mahapa ne iş. enteresan .masadaki milyar dolarda herkes konuşuyo biraz herkese gaz altın petrol buldukkkkkkk hurrraaaa gazlarını hatırlattı demekki bunlarda akapa rejimine uydular.zaten tuikleme sisteminden anlaşılıyor.

  • Berber Bekri 05 Ekim 2023 07:33

    Beni de ne dr.lar ne mühendisler istemişti şimdi nişantaşında berber oldum....YTD

  • fasfakir ço sürünür saf emekli beçet05 Ekim 2023 07:22

    borsaya bakın sadece.ekonomi sorumlusu piyasada yok .sahi nerede .neden para bulamıyor soruyorlarmı kendilerine .öncelikle tuik rakamlı sistem damaddan kalan yıkıcı birinci etken .yatırımcı hangi rakanmlar olduğunu biliyor .fakat tuik rakamlarına bağlı yatoırım biliyorki zarar eder.diğer yargı reformu eğitim sağlık ekoonmi reformları .nerede .yok yanında hediye anayasa değişikliği .yabancı gelirmi bu kaosa ..en son bomba masada milyarlarca dolar bekletiyorm diyen bir sorumlu .bu biraz gaz petrol altın keşfine dönmüş akapa nin bu sistemini kapmış yeni mücize ekip .yani kontrolsuz ykıcı karanlık sefalet vaatli ekonomiye devam marketlerde pazarlarda yerlerde sebze meyve ayıklama s,stemine devam daha zor lkış şartlarında ah güzel ülkem .