E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse senetleri riskli varlıkları baskılıyor---

Hisse senetleri riskli varlıkları baskılıyor

Hisse senetleri riskli varlıkları baskılıyor
05 Ekim 2020 - 09:00 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Fiyatlamalar açısından bir süredir oynaklığı artmış, kaygan bir zeminde ilerlemeye çalışan küresel işlemlere bir ek negatif katkı da Cuma günü takip edilen akış sırasında gelen ABD Başkanı Trump’ın
Kovid-19 testinde pozitif sonuç aldığı şeklindeki gelişmeden oldu.

Güvenli liman arayışının öne çıktığı ve hisse senetlerinin baskılandığı günde riskli varlıklardaki pozisyonlar azaltıldı, petrol kontratları global talepteki düşük seyirlerin devam edeceği beklentisiyle olumsuz yönde fiyatlamaya maruz kaldı. Amerikan doları gün sonunda G10 ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin çoğuna karşı değer kazandı.

Türk lirası Amerikan doları karşısında 2 Ekim işlemlerinde emsallerinin çoğu gibi zayıf seyretti ve günü -%0.41 düzeyindeki performansla tamamladı. BİST 100 endeksi kapanışı %0.12 yatay-olumlu seyir ile 1145 puan seviyesinden olurken, 5 yıl vade CDS son değerinde 522bp düzeyini işaret etti. 10y vadeli tahvilde faizin kapanışı ise +17bp ile %13.12 oldu.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışları karışık bir performansa işaret ederken, eksi ve artı kapanışların birlikte tabloya girdiği bir sonuç takip edildi. Euro Stoxx 50 -%0.10, FTSE 100 %0.39,
DAX -%0.33 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları ise -%2.25 düzeyinde performans ortaya koydu. Özellikle Rusya fiyatlamalarındaki olumsuz baskılanmanın petrol fiyatlarındaki düşüşten kaynaklandığını not düşmek gerekiyor.

Haber akışı sonrasında bir adım önde yakından izlenen ABD endekslerindeki işlemlerde ise kayıpların açılışa kıyasla kısmen telafi edildiği bir resim söz konusuydu. Majör endekslerden Nasdaq 100
Apple, Amazon ve Microsoft önderliğinde günü -%2.22 zayıflama ile tamamlarken, Dow Jones ve S&P 500 endekslerinde ise sırasıyla -%0.48 ve -%0.96 rakamları takip edildi. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları ise Bovespa’nın -%1.53 düzeyindeki olumsuz ayrışması ayrı tutulduğunda pozitif performans ortaya koydu Merval +%1.72, Şili SLCT +%0.84.

Asya’da haftanın ilk işlemleri Cuma gününe dek kapalı konumda olan Çin piyasaları dışarı tutulduğunda haber akışındaki toparlanma ile pozitifi işaret ediyor. TSİ 08.00/ NKY 225 ve KOSPI endeksleri %1.2 artı seyrederken, USDCNH paritesi ise 6.7471 ile yuan lehine fiyatlanmakta.

Küresel piyasalarda tepki yükselişi

Yurt içinde enflasyon günün en önemli gündem maddesi

Piyasalar enflasyon verisine odaklandı

Haftanın açılışında toparlanma beklenebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)