E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 22/05/2020---

Günün önemli şirket haberleri 22/05/2020

Günün önemli şirket haberleri 22/05/2020
22 Mayıs 2020 - 09:15 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri - 14.06.2016 foto haber ...

TKURU Taze Kuru Gıda, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında Taze Kuru Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. payının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle TKURU payında 22/05/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle mevcut "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı"na ilave olarak "Brüt Takas" ve "Emir Toplama Aşamalarında Denge Bilgisi Yayınının Kısıtlanması" şeklindeki önleyici tedbirler uygulanacak.

Tedbir kapsamında ilgili sıralarda açılış, kapanış ve tüm diğer tek fiyat bölümlerinde emir toplama süresi boyunca denge seviyesine ilişkin fiyat, miktar ve kalan miktar değerleri yayımlanmayacak.

Dagi | Onka Bilişim Teknolojileri

Dagi Giyim DAGI paylarında 22/05/2020 tarihli işlemlerden (seans başından) 05/06/2020 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak.

Global Menkul - Google Play'de Uygulamalar

Global Menkul Değerler GLBMD paylarında 22/05/2020 tarihli işlemlerden (seans başından) 05/06/2020 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak.

Aygaz'dan Kışa Özel Otogaz

AYGAZ Aygaz'ın 2020 yılının ilk çeyreğinde ana ortaklık net dönem zararı 226,2mn TL ile piyasa beklentisi olan 247mn TL'lik zararın altında gerçekleşmiştir. Şirketin ilk çeyrek satış gelirleri satış miktarındaki %7'lik düşüşün de etkisiyle bir önceki yılın aynı dönemine göre %6,2 oranında azalarak 2.206mn TL olarak gerçekleşirken, brüt kar ise %55,6 oranında azalarak 93,2mn TL'ye gerilemiştir. Şirket'in operasyonel giderleri aynı dönemde %15,9 oranında artarken, diğer faaliyetlerden 2,8mn TL gelir kaydedilmiştir. Böylece 1Ç2020'de şirket 57,3mn TL net faaliyet zararı kaydederken, ilk çeyrekte 31,4mn TL Faiz Amortisman Vergi Öncesi Zararı oluşmuştur (1Ç2019'da FAVÖK 98mn TL). Şirket'in 46,5mn TL'lik finansman gideri sonrasında net dönem zararı 226,2mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirket bir önceki yılın aynı döneminde 10,1mn TL net dönem karı kaydetmişti.
 
Aygaz 2020 yılı beklentilerini Kovid-19 salgını nedeniyle değişen koşullara bağlı olarak güncellemiştir. Buna göre Şirket 2020 yılında 740-780 bin ton aralığında olan otogaz satışı beklentisini 590-630 bin tona çekerken, 290-305 bin ton aralığında olan tüplügaz satış beklentisini de 285-300 bin tona indirmiştir. Diğer taraftan şirket tüplügaz pazar payı beklentisini %41,5-43,5; otogaz pazar payı beklentisini de %21,4-%22,6 aralığında aynen korumuştur.

Tüpraş İstanbul havalimanı'nın tedarikçisi

TUPRS Tüpraş, 1Ç20’de 16.940 mn TL satış geliri, 1.181 mn TL faiz, vergi ve amortisman öncesi zarar ve 2.350 mn TL net zarar açıklamıştır.

Eczacıbaşı Pazarlama Yöneticisi Arıyor | Pazarlama Türkiye

ECZYT Eczacıbaşı Yatırım Holding, ilk çeyrekte 37,7mn TL ana ortaklık net dönem karı elde etmiştir. Bir önceki yılın aynı döneminde Şirket 13,3mn TL ana ortaklık net dönem zararı kaydetmişti. 

YENİLEME 1-İş Bankası'nın Q2 net kârı ticari zararın da etkisiyle ...

ISCTR İş Bankası, 539 milyon Euro ve 207,5 milyon ABD Doları tutarında 367 gün vadeli sendikasyon kredisi anlaşmasını imzalamıştır. Dış ticaretin finansmanında kullanılacak olan sendikasyon kredisinin, en yüksek tutarla katılan bankalara ait bölümünün toplam maliyeti; Euro dilimi için Euribor+%2,00, ABD Doları dilimi için Libor+%2,25 olarak gerçekleşmiştir.

Güncel Demir Fiyatları | İnşaat Demiri Fiyatları, Çelik Hasır ...

KRDMA, KRDMB, KRDMD Kardemir Karabük Demir Çelik, JCR Eurasia Rating, Kardemir'in Uzun ve Kısa Vadeli Ulusal Notları'nı'A+(Trk)' ve 'A-1 (Trk) olarak ve notlara ilişkin görünümünü 'Stabil' olarak teyit etti.

NET Holding - Kurumsal Yönetim Politikaları

NTHOL Net Holding, Karadağ'ın Podgorica ve Budva şehirlerinde, Net Montenegro d.o.o. unvanlı Grup Şirketi tarafından işletilmekte olan 2 adet casino, Karadağ kamu otoritelerinin, aldığı korona virüs normalleşme kararları sonrasında açılmıştır.

Trakya Cam'ın Romanya'daki fabrikası açıldı | Şirket haberleri

TRKCM Trakya Cam, Rekabet Kurumu tarafından yapılan ön araştırma kapsamında Trakya Cam hakkında soruşturma başlatıldığını ve bu soruşturma ile ilgili ilk cevabi yazının kendilerine iletildiği duyurmuştur. Bu hususun, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal anlamına gelmediğini veya söz konusu kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kalındığı veya kalınacağı şeklinde yorumlanmaması gerektiğini açıklayan Trakya Cam, Şirketteki faaliyetlerin kanunlara ve ilgili yasal düzenlemelere uygun olarak sürdürülmesinin her zaman birincil öncelik olduğunu, süreç boyunca tüm kurumlarla işbirliği içerisinde olunacağını ve gelişmelerin kamuoyu ile ayrıca paylaşılacağını bildirmiştir.

THY'nin logosu üzerine hiç düşünmüş müydünüz

THYAO Türk Hava Yolları, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart & Poor's (S&P) Türk Hava Yolları'nın Avrupalı rakiplerine göre daha esnek maliyet yapısına sahip olması ve aldığı maliyet azaltıcı tedbirleri olumlu değerlendirerek 20.05.2020 tarihinde THY'nin B seviyesindeki kredi notunu teyit etmiştir. Pandemi, ekonomik belirsizlikler ve bunların havayolu talebine etkisinden dolayı negatif izleme olan not görünümünü ise negatif olarak değiştirmiştir. Bu gelişme ile birlikte, Ortaklığın 2015 yılında ihraç etmiş olduğu USD cinsi Ekipman Teminatlı Geliştirilmiş Kredi Sertifikaları'nın notunu da pandemiden dolayı B777-300ER uçaklarının değerinin azalmasına bağlı olarak BB seviyesinden BB- seviyesine düşürmüştür.

YATAŞ

YATAS Yataş, kendi bünyesinde faaliyet gösteren cadde mağazaları faaliyetlerine yeniden başlamış olup, AVM'lerde yer alan mağazaların 01 Haziran 2020 tarihinde faaliyete başlaması planlanmaktadır.

Dardanel reklam ajansını seçti

DARDL Dardanel Önentaş Gıda, Yunanistan'da dondurulmuş deniz ürünleri üretim ve satışı konusunda pazar lideri olarak faaliyet gösteren şirketin hisse senetlerinin satın alınmasına yönelik muhataplar ile görüşmelere başlanması gerekli inceleme ve araştırmalarının yapılması, görüşmelerin etkilenmesini önlemek amacı ile şirketin ünvanının şimdilik gizli tutulması kararı almıştır.

Türk Traktör 44 milyon liralık ek yatırım yapacak

TTRAK Türk Traktör, Erenler Fabrikası modernizasyon ve entegrasyon çalışmaları kapsamında, önümüzdeki 3 yıllık dönemde yapılması öngörülen toplam 124.958.555 TL tutarındaki yatırım, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü onayı ile Yatırım Teşvik Belgesine bağlanmıştır.

Enka İnşaat Şirket Haberleri ve Bilgileri - Capital

ENKAI Enka İnşaat'ın bedelsiz sermaye artırım tarihi 27.05.2020 olarak belirlenmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)