E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 16/11/2023---

Günün önemli şirket haberleri 16/11/2023

Günün önemli şirket haberleri 16/11/2023
16 Kasım 2023 - 08:10 borsagundem.com

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler? Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

#AGROT - Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün ve yarın toplanacak.

#EKOS.HE - Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler Borsa’da Satış yöntemiyle bugün toplanacak.

#ANHYT - Ocak - Ekim döneminde prim üretimi %116 artışla 5,5 milyar TL’ye yükseldi.

#ASUZU - 2,5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#ANGEN - Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi'nin Solunum Yolu PCR Kit Alımı talebine verilen 16,0 milyon TL’lik teklifin uygun bulunduğu açıklandı.

#AYDEM - Fitch tarafından şirketin uzun vadeli derecelendirme not ve görünümünün teyit edildiği açıklandı.

#BRKVY - 1 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#BMSCH - Yalova 5.000 m2’lik arsanın 20 milyon TL’ye satın alındığı açıklandı.

#DARDL - Kobirate tarafından şirketin ulusal kredi derecelendirme notunun kısa vade için KR A-1, uzun vadeli notunun KR A olarak not görünümünün Durağan olarak belirlendiği açıklandı.

#DOFER - Aracı Kurumu ile fiyat istikrarı sağlayıcılık işlemlerinin sürecinin sona erdiği, fiyat istikrarına ilişkin işlem gerçekleşmediği açıklandı.

#ENSRI - Şirket bünyesinde gayri faal olarak bulunan un fabrikası ile birlikte kısmi bölünme yolu ile Şirket’in %100 bağlı ortaklığı olarak yeni kurulacak Ensari Un’a şirket bünyesinde bulunan ve gayri faal durumda olan 1 katlı prefabrik binası ve kalorifer dairesi ile arsanın ambalaj üretim işletmesi olarak faaliyet göstermek üzere kısmi bölünme yolu ile Şirket’in %100 bağlı ortaklığı olarak yeni kurulacak Nexus Sentetik’e devredilmesi kapsamında gerçekleştirilecek iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme işlemine ilişkin yapılan başvurunun SPK tarafından olumlu karşılandığı açıklandı.

#GARAN - 3 milyar TL’ye kadar İTMK ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#GARAN - Yurt dışında 300 milyon euroya kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#GENIL - Enerji Yönetim Sistemi belgesi aldığı açıklandı.

#GZNMI - Bizzcar Filo’nun ortaklık payının %80’den %100’e çıkarılmasına, kalan payların 10.000.000 adetinin Allbatross GSYO’dan 10.000.000 adetinin Ali Ercan’dan olmak üzere toplam 20 milyon TL’ye satın alınmasına karar verildiği açıklandı.

#HTTBT - Şirket ile THYAO arasında şirketin Crane Acente Portalı teknoloji platformu ve dağıtım altyapısının kullanımı kapsamında sözleşme imzalandığı açıklandı.

#ISBTR - VBTS kapsamında şirket paylarına 15 Aralık’a kadar internet emir yasağı getirildi.

#ISCTR - Yurt dışında 373 gün vadeli 10,5 milyon sterlin tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

#ISCTR - 5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#IZENR - Şirketin sermayesinin %100’üne sahip olduğu İzdemir Solar Enerji’yi devralması kapsamında gerçekleştireceği kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin olarak yapılan başvurunun SPK tarafından olumlu karşılandığı açıklandı.

#INVEO - 364 gün vadeli 100 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#LIDFA - 139 gün vadeli 50 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#KGYO - Şirketin D - Yapi Real Estate Investment ile Bükreş’te geliştirilmesi planlanan proje ve sözleşme çalışmalarının devam etmesi nedeniyle sözleşme sürecinin uzatılmasına karar verildiği açıklandı.

#KUYAS - Mersin’de devam eden maden arama faaliyetleri ile ilgili Prof. Dr. Ahmet Hakan Benzer ve Doç. Dr. Hakan Dündar ile sözleşme imzalandığı açıklandı.

#KLKIM - Şirket bağlı ortaklığı Kalekim Lyksor Kimya’nın Mersin Şubesi'nde 90.000 ton kurulu kapasite ile seri üretime başladığı açıklandı.

#MGROS - CRC Danışmanlık’ın %50’sinin 2,9 milyon dolara satın alınmasına karar verildiğini açıklanması sonrasında pay devrinin 31 Aralık’a kadar tamamlanacağı açıklandı. (%25 MGROS tarafından, %25 Dijital Platform tarafından devralınacak)

#MANAS - Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından ihale edilen Su Sayacı ve Sayaç Rekor Alımı işi kapsamında şirket tarafından verilen 85,7 milyon TL’lik teklifin 1. Sırada yer aldığı açıklandı.

#MIATK - Şirket bağlı ortaklığı Tripy Mobility’nin Gökova Ören Marina ile Tripy Elektrikli Şarj İstasyonlarının Gökova Marina otoparkına kurulması ve işletilmesi ile ilgili olarak 5 Yıllık sözleşme imzaladığı açıklandı.

#MEKAG - Şirket ile yurt içinde bir şirket arasında 2,5 milyon euroluk sözleşme imzalandığı açıklandı.

#MRSHL - Bir yatırımcı tarafından açılan Yönetim Kurulu kararı iptali davasının Mahkeme tarafından reddedildiği açıklandı.

#OTTO - YİP’te işlem gören şirket paylarının üst pazarda işlem görebilmesi kapsamında yapılan başvurunun Borsa tarafından olumsuz karşılandığı, şirket paylarının YİP’te işlem görmeye devam edeceği açıklandı.

#ORGE - Ofis yeri tahsis edilmesi kapsamında Teknopark İstanbul'a başvuruda bulunulduğu açıklandı.

#QNBFB - Yurt dışında 10 yıl vadeli 300 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

#QNBFL - 175 gün vadeli 120,7 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#OZSUB - Canlı varlıklara yaptırılmış sigorta poliçesinin yenilendiği açıklandı.

#REEDR - VBTS kapsamında şirket paylarına 15 Aralık’a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.

#RAYSG - Ocak - Ekim döneminde prim üretimi %132,7 artışla 9,0 milyar TL’ye yükseldi.

#SAYAS - Şirketin yatırım kararı kapsamında Bakanlık tarafından 228 milyon TL tutarında Yatırım Teşvik Belgesi aldığı açıklandı.

#SAHOL - Sabanci Renewables Inc. Cutlass Solar II Projesi için finansman işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

#SELGD - Şirket bağlı ortaklığı Sel Enerji’nin İzmir’deki gayrimenkulünün 15 milyon TL’ye satıldığı ve şirket hesaplarına yatırıldığı açıklandı.

#TAVHL - JCR Avrasya tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating NotununAA-(tr) seviyesine ve Kısa Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notunun J1+ (tr) seviyesine yükseltildiği açıklandı.

#TKFEN - Tekfen Tower'da şirkete ait bağımsız bölümler ile Akmerkez'de şirket mülkiyetinde bulunan 2 bağımsız bölümün iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmen bölünme yöntemi ile şirketin %100 bağlı ortaklığı şeklinde yeni kurulacak Tekfen Taşınmaz’a devredilmesi kararı sonrasında SPK’ya yapılan başvurunun SPK tarafından olumlu karşılandığı açıklandı.

#YEOTK - ION Membran Teknolojileri’nin %5’nin 5,0 milyon TL’ye satın alınması kapsamında anlaşma sağlandığı açıklandı.

#YKBNK - 5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

#YKBNK - Tahsili gecikmiş alacak tutarı 1,4 milyar TL olan alacağın Sümer Varlık Yönetim, Efes Varlık Yönetim, GLCVY ve Dünya Varlık Yönetim’e 545 milyon TL’ye satılmasına karar verildiği açıklandı.

#ZEDUR - Şirket bağlı ortaklığı Diyar Batarya Sistemleri’nin Yunak DEP - GES projesi kapsamında ÇED süreci için başvuru yapıldığı açıklandı.

Fiyat hareketi güçlü hisseler (16/11/2023)

PAY ALIM / SATIM

#AGESA - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 30.000 adet pay 53,90 - 54,50 TL fiyat aralığından geri alındı.

#EMKEL - Sami Aslanhan tarafından 36,44 - 37,20 TL fiyat aralığından 100.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,07’ye yükseldi.

#MPARK - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 25.000 adet pay 158,90 - 160,90 TL fiyat aralığından geri alındı.

#PEGYO - Salih Yüksel tarafından 200.532 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %9,86’ye geriledi.

#SNPAM - Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez tarafından 170,00 - 178,70 TL fiyat aralığından 203.775 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %24,46’ya geriledi.

#VRGYO - Yönetim Kurulu Başkanı Emre Fırat tarafından 23,38 - 23,44 TL fiyat aralığından 320.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %36,74’e yükseldi.

SERMAYE ARTIRIMI

#BALAT - Tahsisli sermaye artırımının SPK tarafından onaylanması sonrasında Toptan Alış Satış İşlemi kapsamında gerçekleştirilmesi amacıyla Borsa’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#INDES - Şirket sermayesinin 224 milyon TL’den %234,8 oranında bedelsiz olarak 526 milyon TL artışla 750 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

Kaynak: İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Endeksten hızlı yükselenler

 

İzdemir Enerji, birleşme başvurusuna onay aldı

 

SPK'dan halka açık 2 şirketin bölünme başvurusuna onay

 

SPK'dan 3 internet sitesi ve 5 kişi hakkında suç duyurusu

 

Kuyaş Yatırım, maden arama faaliyetleriyle ilgili yeni sözleşme imzaladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)