E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
06 Ocak 2011 - 09:23 borsagundem.com

Hatek, Kardemir, İş Yatırım, Doğan Yayın, Karsan Otomotiv, Beşiktaş, Denizbank, Galatasaray Sportif başta olmak üzere öne çıkan şirket haberleri

İMKB KAP Haberleri;

Hatek, 7-10 ocak tarihinde "HATEK.BE" koduyla, 3,86 TL baz fiyatla satışa sunulacaktır. Şirket, organik ve fair trade havlu, bornoz üretiminde dünyada ilk tam entegre tesis kuruluş olarak tanımlanıyor. Üretiminin yüzde 90'ını Avrupa Birliği ve ABD'ye ihraç eden şirketin müşterileri arasında birçok dünya markası bulunuyor.
Kardemir, TCDD’nın yapmış olduğu uluslararası 20 bin ton 60 E1 Ray ihalesinin kendilerinde kaldığını açıkladı.
İş Yatırım Menkul Değerler, sermayesinin %10' una iştirak ettiği 8 mn TL sermayeli Ege Tarım Ürünleri’nin ticaret siciline tescilinin yapıldığını bildirdi.
Karsan Otomotiv, Hyundai Motor ile Ekim ayında yaptığı iki adet niyet mektubu sonrasındaki görüşmelerinin devam ettiğini açıkladı.
Doğan Yayın, dün reuters’da çıkan haberleri yalanladı, varlık satışı ile ilgili herhangi bir gelişme olmadığını, veri odası sürecinin hala devam ettiğini bildirdi. Reuters’de geçen haberde Hürriyet haricindeki medya varlıkları için pazarlık başlangıç rakamının 1,6-1,8 milyar dolar arasında olması beklendiği yer almıştı.
Beşiktaş Futbol, futbolcuları Tomas Zapotocny'nin Sparta Prag Kulübü ile sözleşme imzaladığına dair çıkan haberler için, transfer ile ilgili şirkete ulaşmış herhangi bir bilgi olmadığını açıkladı.
Denizbank, yaklaşık 250 mn euro tutarında azami 12 yıl nihai vadeli, havale akımlarına dayalı seküritizasyon kredisinin temini amaçlı çalışmalara başladığını bildirdi.
Galatasaray Sportif, Musa Çağıran’ın 2010-2011 sezonu sonuna kadar ilgili sezona ilişkin hakedişleri toplamı olan 103,5 bin TL karşılığında Konya Spor Kulübü'ne kiralandığını ve oyuncuları Ali Turan ile tüm sözleşmelerinin karşılıklı olarak feshedildiğini bildirdi.
Avrasya GYO, portföyünde bulunan varlıklar için Standart Gayrimenkul Değerleme’ den değerleme hizmeti alınmasına ve 2011 yılı içerisinde portföyüne alınabilecek varlıklar için de TSKB Gayrimenkul Değerleme ve Standart Gayrimenkul Değerleme’ den hizmet alınmasına karar verdiğini bildirdi.
Özderici GYO, 100 mn TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde çıkarılmış sermayesini 74,2 mn TL arttırarak 25,8 mn TL'den 100 mn TL' ye çıkarılmasına ilişkin işlemlerin tamamlandığını ve İstanbul Ticaret Sicili Memurluğu'nca tescil edildiğini bildirdi.

Basında Şirket ve Sektör Haberleri;
Doğan Yayın’ın Hürriyet haricindeki medya varlıkları için pazarlık başlangıç rakamının 1,6-1,8 milyar dolar arasında olması bekleniyor… Doğan Yayın, bu haberleri daha sonra yalanladı. Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Soner Gedik, daha önce yaptığı bir açıklamada, DYH'nin şirket olarak satışının söz konusu olmadığını ve medyadan tamamen çıkmayı planlamadıklarını söylemişti. Doğan Yayın Holding yetkilileri, son gelişmelerle ilgili yorum yapmadı. Holdingin internet sitesinde yer alan bilgilere göre grup bünyesinde şu medya kuruluşları yer alıyor: Hürriyet, Milliyet, Vatan, Posta, Radikal, Fanatik ve Hurriyet Daily News gazeteleri; Kanal D, Star TV, CNN Türk, TNT Türkiye, Cartoon Network Türkiye, Doğan Haber Ajansı, D-Smart, Radyo D, CNN Türk Radyo, Slow Türk ve Radyo Moda. Maliye Bakanlığı, Doğan Yayın Holding'e 2009 yılında gecikme faiziyle birlikte toplam 4,8 milyar liralık vergi cezası kesmişti. Söz konusu cezayla ilgili yasal süreç devam ediyor. (Zaman)
Doğan'ın satışında 3 yatırımcı listede… Doğan Yayın Holding'in vitrine koyduğu medya şirketlerine ilgi gösterenlerin sayısı 3'e indi. Kısa listede yatırım fonları KKR ve TPG ile medya devi Time Warner kaldı. Doğan Holding, Hürriyet Gazetecilik için de düğmeye basarken 1 Şubat'ta ilk tekliflerin alınacağı belirtildi. Sabah Gazetesinin haberine göre, DYH'nin satışını düşünmediği Hürriyet Gazetecilik için de çalışmalara başlandı. (Sabah)
Eczacıbası: “İtalya ve Hındıstan'da şiket bakıyoruz”… 2010 basarılı bır yıl oldu. Rusya'nın serpukhov bolgesı'nde faalıyet gosterecek karo seramık fabrıkası deneme uretımıne baslıyor. Aynı bolgede uretım yapacak olan seramık saglık gereclerı fabrıkasının da temelını kısa bır sure once attık. Markalarımızın Rusya'dakı etkınlıgını artırmak ıcın satıs agımızı genısletıyor ve kendı magazalarımızı acıyoruz. Bozuyuk'te ınsa ettıgımız ınovasyon merkezının calısmaları tamamlandı ve bu aydan ıtıbaren faalıyetlerıne baslayacak. Yurtdısında basta 2011'de faalıyete gececek olan Romanya ve Mısır tesıslerı olmak uzere Polonya, Urdun ve Bulgarıstan'da da uretım konusunda onemlı mesafe kat edıldı.İpek Kagıt ıse, bırcok ınovatıf yenı urunu pıyasaya sundu. Metalık maden konusunda 2007'de yatırıma gırısen Esan, 2009'da balıkesır'dekı maden tesıslerınde konsantre kursun ve cınko uretımıne basladı ve 2010'da 33 bın ton kursun ve cınko konsantresı uretıldı. Metalık maden konusunda 2013 yılında 100 bın tona ulasmasını hedeflıyoruz. Irak'a sımdılık urun satıyoruz. Yeterlı talebı gorursek ve lojıstık olarak malıyet avantajı saglayabılırsek, elbette yatırımı da dusunuruz. Henuz o noktada degılız. Yatırım bankacılıgı konusunda da basvuru surecımız ıslıyor.
Tekstil sektöründe bahar havası yaşanıyor.... Uzakdoğu ülkelerinin rekabeti ve küresel kriz sebebiyle son yıllarda zor günler geçiren tekstil sektöründe yeniden bahar havası esiyor… Çinli üreticilerin düşük hacimli siparişleri geri çevirmesi sebebiyle pek çok giyim firması siparişlerini Türkiye'ye kaydırdı. Giyim atölyelerinde yaza kadar kapasite dolarken, sektör krizde çıkardığı personeli yeniden işbaşı yaptırmaya başladı.
Aygaz, uydu aracılığıyla hızlı sipariş imkanı sağlayan Aygaz Ekspres Sistemi'ni tanıtmak amacıyla bir reklam kampanyası başlattı…
Aksa Elektrik, Fırat Elektrik Dağıtım şirketini bugün devralıyor. Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerinde faaliyet gösteren Fırat Elektrik Dağıtımı bugün devir alacak. Aksa Enerji, finansmanının 52 milyon dolarını özkaynaklarından karşılayacak, 4 bankadan toplam 109 milyon Dolar kredi alacak.
İDO için düğmeye basılıyor… İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi özelleştirilmesine yönelik süreç bugün başlıyor. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, İDO' nun özelleştirmesi ihalesiyle ilgili olarak hazırlık sürecinin tamamlandığı bildirildi. Açıklamada kapalı zarf usulüyle teklif alınarak, pazarlık ve açık arttırma yapılmak suretiyle sonuçlandırılacağı belirtildi.
Garanti Bankası, banka bonolarının/tahvillerinin Borsa'da işlem görmesi için başvuruda bulundu… Bugün başvuruda bulunan Garanti Bankası, halka arz edilecek bonoların nominal tutarını 3.000.000.000 TL'ye kadar, farklı özelliklerde olarak belirledi.
Akbank, 24 bin Ingenico ürünü sipariş etti… Dünyanın önde gelen ödeme çözümleri şirketlerinden Ingenico, Akbank'ın 24 bin ödeme aracı için birkaç milyon dolarlık sipariş verdiğini bunun bankanın verdiği ikinci büyük sipariş olduğunu bildirdi.
Galatasaray'a 6 maç seyircisiz oynama cezası… Galatasaray ile Fenerbahçe 17 yaş altı futbol takımları arasında oynanan maçta çıkan olaylar nedeniyle Galatasaray'a 6 maç seyircisiz oynama cezası verildi.
Bankaların karı %8,4 arttı… Türk Bankacılık Sektörünün aktif büyüklüğü Kasım 2010 itibarıyla 962,3 mr TL oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, sektörün aktif toplamı son bir yıllık dönemde 158,5 mr TL (%19,7) artış gösterdi. Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü Kasım 2010 itibarıyla 962 milyar 295 milyon TL oldu… Sektörün aktif toplamı son bir yıllık dönemde 158 milyar 497 milyon TL (%19,7) artış gösterdi.

ANADOLU YATIRIM ARAŞTIRMA SERVİSİ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)