E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 01/06/2021---

Günün önemli şirket haberleri 01/06/2021

Günün önemli şirket haberleri 01/06/2021
01 Haziran 2021 - 08:35 borsagundem.com

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, yeni projeleri, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler... Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

#AKSUE AKSU ENERJİ - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 50 milyon TL’den 150 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında Ticaret Bakanlığı’na başvuru yapıldığı açıklandı.

#ALMAD ALTINYAĞ MADENCİLİK - Şirket ile Ento Madencilik arasında, Ento Madenciliğe ait Edirne Uzunköprü’de bulunan maden işletmesinden Zenginleştirilmiş ve Kırılmış olarak toplam 70.000 - 105.000 ton aralığında Linyit Kömürü alımına ilişkin sözleşme imzalandığı açıklandı.

#BTCIM BATIÇİM - Duruş bildiriminde bulunulan 2.fırının devreye alındığı açıklandı.

#BSOKE BATISÖKE - Fabrikanın Döner Fırın - 1 hattında yapılacak bakım çalışmaları nedeniyle, Döner Fırın’ın 7 Haziran’a kadar durdurulduğu açıklandı.

Boğaziçi Beton halka arzında taleplerin hepsi karşılandı

#BRKO BİRKO MENSUCAT - Durdurulan üretim faaliyetlerinin 1 Haziran’da şirket fabrikasında tekrar başlanmasına karar verildiği açıklandı.

#CANTE ÇAN 2 TERMİK SANTRAL - Aracı kurumu ile fiyat istikrarını sağlayacağı işlemlerin süresinin sona erdiği açıklandı.

#CEMAS ÇEMAŞ DÖKÜM - Şirketin kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Platformuna imzacı şirket olarak kabul edildiği açıklandı.

#CRDFA CREDITWEST FAKTORİNG - 60 gün vadeli 5,1 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#GLBMD GLOBAL MENKUL DEĞERLER - 35 gün vadeli 5,2 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#GWIND GALATAWIND - Mersin Mut’ta 62,7 MWm/51 MWe kurulu gücüne sahip Mersin RES Santrali için EPDK’dan izin alınarak lisans tadili yapılan 5,85 MWe'lik elektrik güç artırımı ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan proje onayının alındığı güç artırımı Bakanlık Heyeti tarafından Geçici Kabul işleminin gerçekleştirildiği açıklandı.

#IEYHO IŞIKLAR ENERJİ YATIRIM HOLDİNG - Şirketin kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Platformuna imzacı şirket olarak kabul edildiği açıklandı.

#INVEO INVEO YATIRIM - JCR Eurasia tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Notunun AA- (Trk)‘a yükseltiğildiği, Kısa Vadeli Ulusal Notu'nun teyit edildiği, not görünümlerinin ise ‘Stabil' olarak korunduğu açıklandı.

TSPB'den 'Gösterge Bahar 2021' raporu

#KONTR KONTROLMATİK -
- Kamerun’da %100 bağlı ortaklık şeklinde yeni bir şirket kurulmasına karar verildiği açıklandı.
- Batarya teknolojileri konusunda, Lityum İyon ve diğer ileri teknolojileri kullanan elektro kimyasal enerji depolama hücre üretim tesisi, enerji depolama hücresi üretimi, batarya paketi üretimi, enerji depolama sistemi tasarımı ve anahtar teslim çözüm faaliyetlerinde bulunması planlanan, 15 milyon TL sermayeli bir şirket kurulmasına ve bu şirkete %70 oranında iştirak edilmesine karar verildiği açıklandı.
- Uydu Teknolojisi geliştirme, uydu üretimi yapma ve buna bağlı servisler vermesi planlanan, 20 milyon TL sermayeli bir şirket kurulmasına ve bu şirkete %25 oranında iştirak edilmesine karar verildiği açıklandı.
- Şirket ile Arsan ortaklığı olarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Tortum Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesine yönelik ihalesine katılım sağlandığı ve 7 Haziran’da gerçekleşecek 1.Tur Pazarlık ve Nihai Pazarlık Görüşmelerine davet yazısı geldiği açıklandı.

#KERVN KERVANSARAY - 2020 yılı 4. çeyrek ve 2021 yılı 1. çeyrek bilançolarının 9 Haziran’a kadar KAP’ta açıklanması için istenen ek süre SPK tarafından uygun karşılandı.

#MZHLD MAZHAR ZORLU HOLDİNG - YİP’te işlem gören şirket paylarının Alt Pazar’da işlem görebilmesi için gerekli başvuruların yapılmasına karar verildiği açıklandı.

#OLMIP OLMUKSAN-IP - Mondi Corrugated B.V’nin OLMIP’te yaklaşık %90,38 hisse oranı ile çoğunluk hissedar haline geldiği açıklandı.

#OTKAR OTOKAR - JCR Eurasia tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Notunun "AA+(Trk) / (Stabil Görünüm)", Kısa Vadeli Ulusal Notunun "A-1+(Trk) / (Stabil Görünüm)", Uzun Vadeli Uluslararası Notunun (yerel ve yp cinsinden) "BB+ / (Negatif Görünüm)" ve Kısa Vadeli Uluslararası Notunun (yerel ve yp cinsinden) "B / (Negatif Görünüm)" olarak belirlendiği açıklandı.

#QNBFB QNB FİNANSBANK - Bankanın grup şirketleri ile birlikte sermayesinin %100'üne sahip olduğu Hemenal Finansman’daki toplam 70.000.000 adet payın OYAK Portföy Yönetimi’ne satışının BDDK’dan gerekli izinlerin alınması ile tamamlandığı açıklandı.

#PAGYO PANORA GMYO - 22 milyon TL limitli Yönetici Sorumluluk Sigortası yapıldığı açıklandı.

İhlas Gayrimenkul bugün yüzde 10 değer kazandı

#PAPIL PAPILON SAVUNMA - Başta Çekya olmak üzere, AB ülkelerinde iş geliştirme ve satış faaliyetlerini yürütmek üzere %100 şirketin sahipliği ile bağlı ortaklık kurulmasına karar verildiği açıklandı.

#PINSU PINAR SU - Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen 49,7 milyon TL’lik fonun tamamının finansal borç ödemelerinde kullanılmasının planlandığı açıklandı.

#RYGYO REYSAŞ GMYO -
- Kocaeli Çayırova’daki 57.387 m 2 ’lik deponun 200 m 2 ’lik depolama alanının 2 yıllığına kiraya verildiği, 2 yılda 155.000 TL gelir elde edileceği açıklandı.
- İstanbul Tuzla’daki 48.884 m 2 ’lik deponun 5.023 m 2 ’lik depolama alanının 5 yıllığına kiraya verildiği, 5 yılda 16 milyon TL gelir elde edileceği açıklandı.

#SELGD SELÇUK GIDA - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 30 milyon TL’den 150 milyon TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.

#TCELL TURKCELL - JCR Eurasia tarafından şirketin uzun vadeli ulusal notunun "AAA (Trk)" ve uzun vadeli yabancı para notunun "BBB-", notlara ilişkin görünümlerin sırasıyla durağan ve negatif olarak belirlendiği açıklandı.

Haftanın ilk gününde en çok Bera Holding değer kaybetti

#TSPOR TRABZONSPOR - Şirketin Ziraat Bankası, HALKB ve DenizBank’dan oluşan konsorsiyum ile Mart ayında imzaladığı Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi kapsamında, yapılandırma ön koşullarının yerine getirildiği ve bankalara olan borçluluğun yeniden yapılandırılmasının tamamlandığı açıklandı.

#YESIL YEŞİL YATIRIM HOLDİNG - VBTS kapsamında şirket paylarına 15 Haziran’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, mevcut durumda BİST - 50 payları dışındaki paylarda SPK kararı gereği açığa satış yasağı bulunmakta.

#ZOREN ZORLU ENERJİ -
- Şirketin paylarının tamamına sahip olduğu Dubai'de kurulu "Zorlu Enerji Asia Holding Limited’in, Pakistan'da kurulu "Zorlu Solar Pakistan Limited’in sermayesinde sahip olduğu şirket sermayesinin %99,7'sini temsil eden 997 adet payın Zorlu Wind Pakistan’a devredilmesine
- Şirketin paylarının %99,7'sine sahip olduğu Pakistan'da kurulu "Zorlu Sun Power’ın sermayesinde sahip olunan şirket sermayesinin %99,7'sini temsil eden 997 adet payın, Zorlu Wind Pakistan’a devredilmesine,
- Şirketin paylarının %99,7'sine sahip olduğu Pakistan'da kurulu "Zorlu Renewable Pakistan’ın sermayesinde sahip olunan şirket sermayesinin %99,7'sini temsil eden 997 adet payın, Zorlu Wind Pakistan’a devredilmesine,
- Şirketin paylarının %99,7'sine sahip olduğu Pakistan'da kurulu Zorlu Wind Pakistan tarafından, Zorlu Grubu şirketlerinden Zorlu O&M Enerji Tesisleri’nin Pakistan'da kurulu "Zorlu Industrial Pakistan’da sahibi olduğu, 2.089.997 adet payın devralınmasına,
- Zorlu Wind Pakistan tarafından, Zorlu Grubu şirketlerinden "Zorlu O&M Enerji Tesisleri İşletme’nin Pakistan'da kurulu "Zorlu O&M Pakistan Limited’de sahibi olduğu 1.199.997 adet payın devralınmasına karar verildiği açıklandı. 

BİST, Yeşil Yatırım Holding'i brüt takasa aldı

HALKA ARZ 

#ATATP ATP TİCARİ BİLGİSAYAR - Şirket payları Borsa’da 4 Haziran’da işlem görmeye başlayacak.

#BASGZ BAŞKENT GAZ - Şirket paylarının halka arzında talepler 3 - 4 Haziran’da toplanacak.

#BMSCH BMS ÇELİK - Şirket payları Borsa’da Satış Yöntemi ile bugün halka arz edilecek.

#BOBET BOĞAZİÇİ BETON - Şirket payları Borsa’da 3 Haziran’da işlem görmeye başlayacak.

#OYYAT OYAK YATIRIM - Şirket paylarının halka arzında talepler 2 - 3 - 4 Haziran’da toplanacak.

#UNLU ÜNLÜ&CO - Şirket paylarının halka arzında talepler bugün toplanacak.

Yoğun ilgi gören BMS Çelik Hasır'da talep toplamada son gün

PAY ALIM/SATIM - SERMAYE/ORTAKLIK YAPISI DEĞİŞİM 

#ADESE ADESE - Şirket sermayesinin 252 milyon TL’den %300 oranında bedelli olarak 756 milyon TL nakden artışla 1,0 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#ENKAI ENKA İNŞAAT - Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Tara tarafından 8,44 - 8,46 TL fiyat aralığından 326.402 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %0,26’ya yükseldi.

#ETILR ETİLER GIDA - İzzettin Kaplan tarafından 2,01 TL fiyattan 126.890 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %13,56’ya yükseldi.

#EUKYO EURO KAPITAL YO - Ege Sigorta tarafından 4,57 - 4,60 TL fiyat aralığından 75.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %1,32’ye geriledi.

#HLGYO HALK GMYO - Şirket sermayesi bugün 970 milyon TL’den %5,15 oranında bedelsiz olarak 50 milyon TL artışla 1,0 milyar TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı 2,9956 TL’ye karşılık gelmekte.

#ITTFH İTTİFAK HOLDİNG
- Noya Çelik tarafından 4.003.013 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,37’ye yükseldi.

#ODAS ODAŞ ELEKTRİK - Şirket sermayesinin 600 milyon TL’den %133 oranında bedelli olarak 800 milyon TL nakden artışla 1,4 milyar TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

#PEKGY PEKER GMYO - Şirket sermayesi bugün 253 milyon TL’den %400 oranında bedelli olarak 1,0 milyar TL nakden artışla 1,26 milyar TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı 1,04 TL’ye karşılık gelmekte.

#PINSU PINAR SU - Şirket sermayesinin 44,8 milyon TL’den %111,70 oranında bedelli olarak 50 milyon TL nakden artışla 94,8 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#SELGD SELÇUK GIDA -
- Gönen Kurukahve Gıda tarafından 3,97 TL fiyat aralığından 24.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %10,00’a yükseldi.
- Eliya Alharal tarafından 3,97 TL fiyat aralığından 24.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %10,00’a yükseldi. 

İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)