E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYoğun ilgi gören BMS Çelik Hasır'da talep toplamada son gün---

Yoğun ilgi gören BMS Çelik Hasır'da talep toplamada son gün

Yoğun ilgi gören BMS Çelik Hasır'da talep toplamada son gün
31 Mayıs 2021 - 20:28 borsagundem.com

BMS Çelik Hasır’ın (BMSCH) halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar için son fırsat salı günü saat 12:30’da bitiyor

Halka arzının ilk gününde yoğun ilgiliyle; arzının çok üzerinde taleple karşılaşan Türkiye’nin öncü demir-çelik ihracatçı şirketlerinden BMS Çelik Hasır’ın talep toplama aşamasının sonuna gelindi.

Salı günü Borsa İstanbul’da BMSCH.HE koduyla 10:30 ve 12:30 saatlari arasında talep topladıktan sonra halka arz süreci tamamlanacak olan Şirket’in hisseleri kısa sürede işleme açılacak. BMS Çelik Hasır’a talep göndermek için yatırımcıların BMSCH.HE kodu ile taleplerini 12:30’a kadar Borsa İstanbul’a iletmeleri gerekiyor.

Eşit dağılım ve tek fiyat avantajı

Borsa’da talep toplama işlemlerine bugün başlanacak olan BMS Çelik Hasır halka arzında eşit oran ve tek fiyat ile talep toplanacak. Yani yatırımcılar portföy büyüklükleri ne olursa olsun diğer yatırımcılarla eşit haklara sahip olacak.

Halka arz fiyatı %30 iskonto ile 4.87 olarak belirlendi

Özellikle son yıllarda demir-çelik talebinin patlaması ile rekor cirolar gerçekleştiren Şirket halka arza %30 iskontolu fiyatla 4.87 TL ile giriyor. Halka arz ile birlikte Borsa İstanbul’da ilginin yüksek olduğu demir-çelik sektörü bir şirket daha kazanmış olacak.

4 kıtada 30’dan fazla ülkeye ihracat

Halka arz gelirleriyle yeni yatırımlar yapmaya devam edileceği açıklanan Şirketin Türkiye’nin bu alandaki ihracatında payı yüzde otuzlara ulaşıyor. 40 yılı aşkın başarısını halka arz ile daha da pekiştirmeyi hedefleyen BMS Çelik Hasır, elde edeceği kaynakla mevcut yatırımlarını sürdürerek, işletme sermayesini güçlendirip hem yurtiçinde hem de yurtdışında pazar payını artırmayı hedefliyor.

40 yılı aşkın deneyimle demir-çeliğin kalbinde

1968 yılından bu yana sektör içerisinde yer alan Şirket ortakları, sahip oldukları iş ilişkileri ve tecrübeleriyle sektördeki köklü yerini daha da yukarıya taşıyarak yüzde yüz yerli sermaye ile pazarın öncü markalarından biri olmanın yanı sıra girişimlerinin diğer firmalara da örnek olmasını amaçlıyor.
Şirket yaptığı açıklamada; TSE standartlarının yanı sıra uluslararası standartlarda da çelik hasır üretim kabiliyetine sahip olduklarını belirterek şirketin borçlanarak değil halka arz yaparak büyümek istediğini ifade etti. BMS Çelik Hasır, elde ettiği geliri pazar payını ve ihracatını artırmanın yanı sıra Gebze’deki yatırımlarını devam ettirmek ve buradaki makine parkurunu yenilemek için kullanacak. Yine demir-çeliğin kalbinin attığı İzmir Aliağa’daki arsalarında yeni bir tesisin de planladığını belirten şirket tüm hedeflerinin büyümeye odaklı olduğunu beyan etti.

BMS Çelik hisseleri borsadan eşit dağıtım yöntemiyle arz edilecek

Türkiye'nin çelik gücü BMS Çelik Hasır borsaya geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mağdur ran lojistik 03 Haziran 2021 23:10

    Ran lojistik pisliğin temizlesin spk Ramiz benli yediyle kaldı borsadan soğuttu bizi Allah havale ediyorum

  • Seyis01 Haziran 2021 12:55

    Penta arz edildi alan olmadı, kendi fonu aldı, şimdi piyasaya yediriliyor,,,mu .

  • Ekonomist 01 Haziran 2021 11:05

    Artık halka arz şirketlerinde biraz daha titiz ve dikkatli hareket ediliyor. Spk uyardı fiyat tespit raporu yapan yatırım aracı kurumlarını da  uyardı gerçekçi tespit ve doğru etik raporlar yayınlanması konusunda. Artık fiyatı yüksek  olan ve geliri nerde kullanacağı belirsiz  halka arzlara girmiyor iletişim çok hızlı ve bilgi paylaşılıyor.   

  • Baytar01 Haziran 2021 14:20

    Tuh, almaya korkuyordum, vakit geç olmuş, seni zamanında göremedim, görseydim acaip kazanacaktım. kazanamadım..😀😀😀

  • Kürşad01 Haziran 2021 12:23

    Sahi mi, deme loo. Öyleyse Yoğun taleple arz edilenler niye %25, %30, %40 düşüyor...gerçekten arz edilmedi, borsaya geldikten sonra arz ediliyor da ondan...burada savunmasız, dezavantajlı küçük birikim sahiplerini kandırmak sana ne kazandıracak.

  • stalker01 Haziran 2021 10:53

    insanları kandırmak siz inanmasanız da büyük vebaldir eninde sonunda bedelini ödersiniz anlamazsınız bile cezanın nereden geldiğini. hisseye yoğun talep olsa hisse zaten bugüne kalmazdı.yalan söylüorsuuz

  • Hamdi01 Haziran 2021 10:46

    Bu arz/talep yapay, ilgi görüp görmediği borsaya gelince görülür, asıl arz borsada oluyor.

  • Kürşad01 Haziran 2021 10:44

    Birçok arz, sözümona yoğun ilgi gördü de pazara düşünce deli gibi satış yedi, üç beş gün, bir hafta sonra yarı fiyatlara düştü...yoğun ilgi???

  • Sedat01 Haziran 2021 09:21

    Yoğun ilgi gördüğünü neden biliyorsunuz. Halka arz süreci devam ediyor.

  • Acaba01 Haziran 2021 08:46

    Yoğun ilgi olsa böyle haber yapmazdınız. Milleti kandırmayın.

  • Mstar01 Haziran 2021 08:20

    Yoğun ilgi varsa ben almam, geçen sefer yoğun ilgi görmüş senetten zarar ettik..

  • Doğrucudavut01 Haziran 2021 07:34

    İnsanları kandırmayın. Doğru düzgün talep yok

  • izzet Baş 31 Mayıs 2021 21:36

    alanlara Allah sabır versin.