E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüney Kıbrıs, ruble işlemlerini yasakladı---

Güney Kıbrıs, ruble işlemlerini yasakladı

Güney Kıbrıs, ruble işlemlerini yasakladı
06 Aralık 2023 - 10:14 borsagundem.com

Güney Kıbrıs, Rus rublesi kullanılarak yapılan tüm işlemleri yasaklama kararı aldı.

Güney Kıbrıs hükümeti ülkedeki bankalara Rus rublesi kullanılarak yapılan tüm işlemleri durdurma talimatı verdi.

Politis gazetesinin bildirdiğine göre yasağın, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarının ihlal edildiğine dair ihbarlar üzerine yürütülen soruşturmanın bir parçası olduğu belirtildi. Yasağın ne zaman yürürlüğe girdiği belirtilmiyor.

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) geçtiğimiz ay yayınladığı Cyprus Confidential raporunda adadaki "genişleyen finans sektörünün" Moskova'nın yaptırım rejiminden kaçmasını sağladığını iddia etmişti.

Yayına göre, hukuk ve muhasebe firmaları, Rusların Güney Kıbrıs'ta oturma ve çalışma izni almalarını ve vergi muafiyetlerinden yararlanmalarını sağlayan hızlı iş kayıt sürecinin olası kötüye kullanımını araştırıyor.

Politis, ABD'nin Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Mali Suçlarla Mücadele Ağı'ndan (FinCEN) 24 kişilik bir kolluk kuvveti ekibini soruşturmaya yardımcı olmak üzere Kıbrıs'a göndereceğini yazdı.

Ruble, dolar karşısında güçleniyor

 

Rusya dış ticaretinde yuan ve rublenin payı yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)