E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGüneş: İtalyanlar bizden üstündü---

Güneş: İtalyanlar bizden üstündü

Güneş: İtalyanlar bizden üstündü
12 Haziran 2021 - 02:06 borsagundem.com

EURO 2020 açılış karşılaşmasında İtalya'ya 3-0 mağlup olan Türkiye'de Teknik Direktör Şenol Güneş açıklamalarda bulundu

A Milli Takımımız, EURO 2020'de açılış maçını ev sahibi İtalya ile oynadı. İtalya'nın hem skor hem de oyun üstünlüğüyle sona eren karşılaşma sonrası teknik direktör Şenol Güneş açıklamalarda bulundu. 

Güneş'in açıklamaları özetle şöyle:

"Açılış maçında ev sahibi ile oynadık. Beklentimiz güzel, rakipler koro kor bir oyundu ama rakip bizden daha üstündü. Teknik taktik olarak... İlk yarıda sahamızdan çıkamadık. İkinci yarıda yediğimiz gol sonrası oyunun kontrolü kayboldu."

"Daha üstün bir rakip vardı. Biz de çıkışlardı top kayıplarıyla daha kötü oynadık. Bizden daha iyi bir takım olduklarını gösterdiler. Disiplinli ve kendi sahasında coşkulu oynayan bir takımla oynadık."

"Bugün alacağımız 1 ya da 3 puan bize çok şey katardı. Kaybettik. Kazansak da bir şey bitmeyecekti ama çok şey katacaktı bize. Şimdi 2 maçımız var, Galler ve İsviçre. Şimdi Galler maçına odaklanacağız.

"Yüksek tempoda oynadılar. Biz ilk yarıda oyunu tutup hızlı çıkmayı düşünürken zaman zaman geride kaldık. Çıkarken top kayıplarımız rakibe avantaj sağladı. Her şeye rağmen oyunu 2'nci yarıya taşıdık. Yediğimiz golden sonra dağılmalar oldu. Oyunun tamamında hem fizik hem de teknik olarak bizden daha üstün olan İtalya takımı vardı. Hatalarımız bize pahalıya mal oldu. Oyundan ve skordan memnun değilim. Üzgünüz. Daha güzel futbol bekliyordum, o olmadı. Bu maçı kazansak da kaybetsek de yarış devam edecekti. Ev sahibi rakibimize kaybettik. 2 tane önemli maçımız var. Toparlanıp o maçlara hazırlanacağız."

"YEDİĞİMİZ İLK GOLDE DİRENÇ DÜŞTÜ"

"Oyunun ilk bölümünde 2'nci bölgede iyi durduk. Topu aldığımızda etkili olduk. Rakip topu aldığında kolay kolay vermiyor. Sahayı büyüterek oynuyor. Biz bu konuda rakibimizi kontrol etmemize rağmen çıkışlarda atak sayımız düşük kaldı. Çok top kaybı yaptık. Kendi oyunumuzun altında oynadığımız için rakibimiz de ev sahibi avantajını kullanarak ağırlık gösterdi. Yediğimiz ilk golde direnç düştü."

"BU OYUNLA PUAN ALSAK BİZ DE ELEŞTİRİ YAPACAKTIK"

"Futbolun skordan ve oyundan ne ben ne de oyuncularım memnun. İyi oynamaya çalıştık ama rakip bizden üstün oynadı. Tam tersi de olabilirdi. Gol atabilseydik her şey değişecekti. Oyun beklentilerin altında kaldığında eleştirileri normal karşılarım. Bu bizim oyuncularımızın kalitesinin kötü olduğunu değil eksik olduğunu gösterir. Oyuncularımla gurur duyuyorum, savaştılar, gayret gösterdiler. Topu iyi kullanamamak, rakibimizin topla oyununa cevap verememek eksiklerimiz oldu. Buradan 1 ya da 3 puan alsak çok iyi olabilirdi. Bu oyunla puan alsak biz de eleştiriyi yapacaktık. Bugün İtalya'yı yenseydik onlardan büyük bir takım olduğumuzu söylemeyecektik."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fırsatı rezalete çevirdin 12 Haziran 2021 17:55

    Dünyanın yarısının izlediği imajımız ve reklam için bulunmaz  fırsat bir maçta futbol ve karakter imajımızı yerin dibine soktun Türkleri korkak pısırık gösterdin bu takım 92 dakikada  üç pas mı yapamaz bir şut mu çekemez bir korner bir frikik mi atamaz bu kadar mı zayıf bu kadar mı kapasitesiz rakip uzaydan mı geldi ? 

  • Mateus12 Haziran 2021 17:45

    Sen takımı o kadar korkutup büzmüşsün ki Faroe adalarıyla bile akşam oynasaydın  üstün gözükürdü İtalyanlarda topalsan iki üç tane kaliteli adam var bir an önce korkularını toprağa göm ve çocukları rahat bırak toplarını bildikleri gibi oynasınlar 

  • Analiz12 Haziran 2021 17:38

    Takımda, ilerde Adem Büyük orta sahada takımı toparlayıp liderlik edecek bir adam eksiği ve bir de futbolcuların kafasını taktiksel olarak iyice karıştırmış şenol güneş fazlalığı var 

  • Sedat0612 Haziran 2021 14:02

    Bence sen git beynini değiştir.Korkak oynattın.

  • Bika12 Haziran 2021 11:45

    İtalyan takımı topa hakimdi, sahamıza hapsettiler. Kendi kalemize gol atınca direnci düştü.

  • Erol g.12 Haziran 2021 09:16

    BIZİM FORMALARIN YAKA KISMI DAR OLDUĞUNDAN FUTBOLCULARIN BOGAZINI SIKTI MAÇ BAŞLAR BAŞLAMAZ BEYİNLERINE KAN DOLDU SICAKTAN TERLEMEYE BAŞLADILAR ITALYAN FORMALARININ GENİŞ VE RAHATTI BU NEDENLE MACI KAYBETTİK