E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinGüneş fırtınası Dünya'yı vurdu, elektronik cihazlara dikkat---

Güneş fırtınası Dünya'yı vurdu, elektronik cihazlara dikkat

Güneş fırtınası Dünya'yı vurdu, elektronik cihazlara dikkat
25 Mart 2024 - 08:27 borsagundem.com

NOAA, Güneş’teki büyük bir patlama sonucu oluşan ve özellikle Kuzey Amerika’yı etkileyen güçlü bir jeomanyetik fırtınanın elektronik cihazlarda sorunlara yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Dünya, son yılların en güçlü jeomanyetik fırtınasıyla sarsıldı. Fırtına Dünya'nın 20 katı büyüklüğünde bir lekeden geldi.

Özellikle Kuzey Amerika'yı etkileyen bu fırtına, Türkiye dahil olmak üzere kutup ışıklarının izlenmesine olanak tanıyabilir.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi tarafından yapılan bildiriye göre, bu fırtınanın elektronik cihazlarda problemlere neden olma potansiyeli oldukça yüksek.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA), Güneş'te yaşanan patlama hakkında bir bildiri yayınladı. Bildiride, jeomanyetik fırtınanın elektronik araçlarda problemlere yol açabileceği uyarısında bulunuldu. GPS'lerde sıkıntı çıkabileceği eklendi. Bu tür fırtınalar genellikle Dünya'ya Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların atmosferle etkileşime girmesi sonucu oluşur ve manyetik fırtınaları tetikleyebilir.

Birkaç gün önce, Güneş'te meydana gelen bir alevlenme, doğrudan Dünya'ya doğru devasa bir parçacık akışına neden olmuştu.

Yılın ilk Güneş tutulmasının tarihi belli oldu

 

Bugün yaşanacak güneş tutulması depremi tetikleyecek mi?

 

Güneş tutulması depremi tetikler mi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)