E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGüne başlarken manşette öne çıkanlar---

Güne başlarken manşette öne çıkanlar

Güne başlarken manşette öne çıkanlar
09 Haziran 2021 - 08:51 borsagundem.com

Öne çıkan verinin olmadığı günde Almanya ticaret rakamları izlenecek

Yurt içi ve yurt dışında öne çıkan bir verinin olmadığı yeni günde, Almanya'dan gelecek ticaret rakamları izlenecek.

ABD Senatosu, ABD ekonomisinin Çin ile rekabetine yardımcı olmayı amaçlayan geniş kapsamlı yasa tasarısının 32'ye karşı 68 oyla onayladı.

Biden yönetimi, Çin’i haksız ticaret uygulamalarıyla mücadele etmek için yeni bir “görev gücüyle” hedef alacağını açıkladı. Yönetim, yarı iletkenlerden elektrikli araç bataryalarına kadar kritik ürünlere erişimin gözden geçirildiğini bildirdi.

Çin'de üretici fiyatları Mayıs ayında, emtia fiyatlarında patlamanın etkisi ile, 2008'den bu yana görülen en hızlı artışı yaşadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, seyahat uyarı listesini yeniden güncelledi.

Daha önceki listede “Dördüncü Seviye: Seyahat Etmeyin” kategorisinde yer alan Türkiye, yeni listede üçüncü seviyeye, yani “Seyahat Planlarınızı Gözden Geçirin” kategorisine dahil edildi.

ABD Gelir İdaresi (IRS) Başkanı Charles Rettign, Kongre'den 10 bin doların üzerindeki kripto para transferlerine ilişkin bilgi toplamaya yönelik net yetki verilmesini istedi.

Çin Ticaret Bakanlığı, Çin'in dış ticareti için ortamın karmaşık olmaya devam ettiğini ve 2021 ticaret görünümü konusunda körü körüne iyimser olamayacaklarını bildirdi.

Financial Times gazetesinin haberine göre İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, G7'de hafta sonu yapılan müzakerelerde Londra finans merkezinin (City of London) yeni global minimum kurumlar vergisi planından muaf tutulmasını istedi.

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa piyasaları açıldığında Almanya'dan dış ticaret verileri takip edilecek (09.00). Almanya'da ihracatın hafif arttığı, ithalatın ise düşüş gösterdiği tahmin ediliyor.

ABD'de MBA mortgage verileri (14.00), toptan stoklar (17.00), DoE petrol stokları (17.30) verileri açıklanacak.

Polonya ve Kanada merkez bankalarının faiz kararları açıklanacak. Analistler son 12 toplantısında faizi yüzde 0,10 seviyesinde tutan Polonya Merkez Bankasından(NPB) bu toplantıda da bir değişiklik geleceğini tahmin etmiyorlar. Kanada Merkez Bankası(BoC) son 9 toplantısında faizi yüzde 0,25 olarak korudu. Analistlerin tahmini bu toplantıda da faizin aynı kalacağı yönünde oluştu (17.00).

ABD Başkanı Joe Biden'in göreve geldikten sonraki ilk yurt dışı turu başlıyor. Biden, 8 gün sürecek bu yurt dışı gezisinde İngiltere, Belçika ve İsviçre'ye gidecek.

YURT İÇİ GÜNDEM

TÜİK, Nisan ayına ilişkin kümes hayvancılığı, süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıklayacak (10.00).

TBMM Genel Kurulunda, İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nın açılış programına katılacak.

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 09/06/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ACİL erken Seçim09 Haziran 2021 11:37

    İktidar kokuşmuş bu düzeni devam ettirebilmek için 3 maymunu oynuyor. Adalet ve burokrasi ve demokrasi ağır  baskı altında olduğundan bu kokuşmuşluğa karşı hiç bir işlem yapılamıyor.. Ülke felaker durumda seçim zamanını  bekliyecek tahammülü kalmadı. Muhalefet artık konuşmadan öteki bir şeye yaramadağı açık ortada artık etkin mücadeleyi seçmeli, elini taşın altına koymalı ve en geç bu yıl sonuna kadar seçime gidillmeli. Yoksa 2 sene sonra seçime gidecek bir ülke bulamıyabilirler Ülke tam analamıyla entübe. MHP de arık bu irinden kurtulmalı. Bahçeli herkeze zarar veriyor.

  • Gelecekten Gerçekler10 Haziran 2021 07:32

    Örümcek ağa bağlamış, düşünme yeteneği olmayan beyinler, üç Maymunu kimlerin oynadığını görmezler, duymazlar ve bilemezler, baktığınız o dar ve bencil pencereden hayatı bilemezler, Toplum yararına ve Vatan uğruna yapılanların nedenlerini algılayamazlar, yabancıların istemediğini ve eleştirdiği her şeyi her zaman haklı gören sizlerin gibi düşünenler, Avrupa ve Amerika özentisi ve hayali ile oturmuş hiç bir şey yapmamak ve Bu Ülkeye hizmet etmek değil, sadece hizmet beklemek, Vatan hayinliğidir