E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGüne başlarken manşette öne çıkanlar---

Güne başlarken manşette öne çıkanlar

Güne başlarken manşette öne çıkanlar
27 Mayıs 2021 - 08:49 borsagundem.com

Yurt içinde önemli bir verinin olmadığı günde, yurt dışında ABD büyüme rakamları izlenecek.

Veri gündeminin sakin olduğu yurt içinde, piyasalarda gözler yurt dışından gelecek ABD büyüme rakamlarında olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Başkan Biden’in 1915 olayları hakkında yaptığı açıklama ilişkilerimize ilave yük getirse de Sayın Biden ile NATO zirvesinde gerçekleştireceğimiz görüşmenin yeni dönemin habercisi olacağına inanıyorum” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, toplam 1,36 milyar euro tutarında tahvil ve kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Çin'de sanayi şirketlerinin karlarında büyüme, yüksek emtia fiyatlarının ve tüketici malları sektöründeki zayıf performansın etkisi ile Nisan ayında yavaşladı.

Amazon CEO'su Jeff Bezos, şirketin yıllık hissedarlar toplantısında yaptığı açıklama ile 5 Temmuz'da görevinden ayrılacağını duyurdu.

Fed Başkan Yardımcısı Randal Quarles, Fed'in ekonomiye yönelik planlarının, hedeflerinin gerçekleşmesi, büyüme, enflasyon ve istihdama yönelik tahminlerin yakalanması halinde tahvil alımlarının azaltılmasını tartışmaya hazır olduğunu söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak (12.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu ve rezervler öncelikli olarak izlenecek (14.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

ABD'de ilk çeyreğe ilişkin GSYH ikinci tahmini gelecek. Birinci çeyrekte ilk verilerle yüzde 6,4 artış açıklanan GSYH'nin ikinci tahminde yüzde 6,6'ya revize edileceği tahmin ediliyor.

ABD'de ayrıca işsizlik başvuruları, dayanıklı mal siparişleri (17.30),  bekleyen konut satışları (17.00), doğal gaz stokları (17.30), Kansas City Fed İmalat Endeksi (18.00) ve 7 yıllık tahvil ihalesi (20.00)  izlenecek.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Denetleme Kurulu üyesi Pentti Hakkarainen (12.10), Başkan Yardımcısı Luis de Guindos (12.45), yönetim kurulu üyesi Frank Elderson (13.00) konuşma yapacaklar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)