E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
05 Temmuz 2013 - 09:09 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

Draghi net sinyallerle gündeme oturdu… ECB Başkanı Draghi, para politikası toplantısının ardından yaptığı açıklamada, para politikasının ihtiyaç oldukça genişlemeci kalacağını söylerken her zamankinden farklı olarak net sinyaller verdi. Standart olmayan tedbirler konusunda açık fikirli olduklarını söyleyen Draghi, faizlerin uzun süre bu veya daha düşük seviyelerde kalacağını ve gelecek dönem olası kararları arasından negatif mevduat faizinin de olduğunu belirtti.
Piyasalarda Draghi coşkusu…ABD piyasalarının kapalı olduğu günde Draghi’den gelen faiz indirim sinyalleri ile Avrupa’da güçlü alımlar izledik. Frankfurt %2, Madrid Borsası ise %3’ün üzerinde primle kapanırken negatif mevduat faizi ihtimal ile euro 5 haftanın dip seviyesine geldi, 1,29’un altına sarkan EURUSD bu sabah saatlerinde 1,29 sınırındaydı.
Tokyo borsası 3. Haftayı da kazançla tamamlamaya hazırlanıyor… Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası'nın borçlanma maliyetlerini düşük tutacaklarını söylemeleri ve yendeki zayıflama ile Topix Endeksinin yüzde 1.2, Nikkei 225 Endeksinin de yüzde 1.4 değer kazandığını görmekteyiz.
Portekiz’de siyasi çalkantılara çözüm çabaları sürüyor..Portekiz Cumhurbaşkanı Silva, hükümet krizini çözmek için Başbakan Coelho ile dün görüştü. Açıklama yapan Coelho, hükümet istikrarı için bir görüşme olduğunu ve istifa eden Dış İşleri Bakanı ve Küçük Koalisyon Ortağı ile çözüm yolu bulma çabalarının süreceğini söyledi.
IMF’e göre İtalya’nın karşısında hala zorluklar var… IMF ülkenin bu yılki daralma tahminini aşağı yönlü revize ederek -1,5% daralmadan 1,8% daralmaya güncellerken Başbakan Letta'nın ülkesini 20 yılın en uzun süreli resesyonundan çıkarma çabaları karşısında zorluklar olmaya devam ettiğini belirtti. Buna karşılık 2014 büyüme tahmini %0,5’ten %0,7’ye yükseltildi.
Altın beklemede ve hala zayıf… 1,270 direncini aşamayan ancak Portekiz ve Mısır gerginliği ile 1,250$ üzerinde tutunmaya çalışan altın ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesi güç kaybetti, 1,240’lı seviyelerde veriyi bekliyor. Verinin Fed'in teşvikleri azaltması konusunda işaretler vermesi durumunda sert bir düşüş görebiliriz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)