E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGündem sakin: Piyasalarda neler takip edilecek---

Gündem sakin: Piyasalarda neler takip edilecek

Gündem sakin: Piyasalarda neler takip edilecek
16 Nisan 2021 - 08:50 borsagundem.com

Yurt içinde konut fiyatları, yurt dışında ABD verileri takip edilecek

Piyasalar dünkü yoğun gündemin ardından haftanın son gününü nispeten daha sakin bir veri akışıyla tamamlayacak. ABD'de konut başlangıçları ve Michigan Tüketici Güven Endeksi, önce çıkan verileri olacak.

Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklanacak konut fiyatları takip edilecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının(TCMB) "Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik"i Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğe göre, kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamayacak.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, yeni bir büyük şokta gelişebilecek finans sistemi kırılganlıklarının durdurulmasına yardım için Hazine piyasasında reform yapılması ve hedge fonlar ile banka dışı diğer finansal kuruluşlar üzerinde inceleme, denetimin yinelenmesi çağrısı yaptı.

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, yüzde 2 enflasyon hedefini değiştirmeye ihtiyaç olmadığını, bu hedefin kur hareketlerin orta-uzun vadede istikrarlı tutmaya yardım ettiğini söyledi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ABD ekonomisinin Fed'in yüzde 2 enflasyon ve tam istihdam hedeflerine doğru "önemli ilerleme"  sağlamaktan hala çok uzakta olduğunu savundu.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Başkan Biden'in 2,25 trilyon dolar büyüklüğündeki altyapı paketinin Kongre'den daha küçük parçalar halinde geçirilebileceğini söyledi.

New York Fed Başkan Yardımcısı Lorie Logan, Hazine kâğıdı alımlarının dağılımında Fed tarafından yapılacak herhangi bir ayarlamanın küçük ve teknik olacağını söyledi.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ABD ekonomisinin korona virüs salgınının neden olduğu krizden tam toparlaması için hala uzun bir yol olduğunu, ancak görünümün iyileşmekte olduğunu söyledi.

Çin'den GSYH büyüme oranı 2021 ilk çeyrekte 1992 yılından bu yana görülen en güçlü seviyede gerçekleşti. Ancak piyasa beklentilerini yakalayamadı. Ekonomistlerin yüzde 19,0-19,2 aralığındaki büyüme beklentilerine karşın Çin'de GSYH ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,3 büyüdü.

YURT İÇİ GÜNDEM

TCMB kısa vadeli dış borç, TOBB kurulan ve kapanan şirketler verilerini duyuracak (10.00).

TCMB Şubat ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini açıklayacak.

Yılın ilk ayında konut fiyatları aylık yüzde 1,8, yıllık yüzde 30,4 artış göstermişti.

YURT DIŞI GÜNDEM

Euro Bölgesi tüketici fiyatları ve dış ticaret verileri Avrupa'da öncelikli takip edilecek veriler olacak.

ABD'de konut başlangıçları (15.30), Michigan Tüketici Güven Endeksi (17.00) ve Baker Hughes sondaj kule sayıları (20.00) verileri izlenecek.

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga'nın ABD'de ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi planlanıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile ilgili görüşecekler.

Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısı gerçekleştirilecek.

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisse senetleri

Günün önemli şirket haberleri 16/04/2021

Merkez Bankası kripto para ödemelerine yasak getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)