E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGün içinde dalgalı seyrin devam etmesi bekleniyor---

Gün içinde dalgalı seyrin devam etmesi bekleniyor

Gün içinde dalgalı seyrin devam etmesi bekleniyor
29 Mart 2021 - 09:28 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne tepki alımlarıyla pozitif başlaması bekleniyor

Güne alıcılı başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde dalgalı bir seyir izlerken satış baskısının devamıyla günü %0,88 düşüşle 1.382,15’den tamamladı. TCMB başkan değişikliği sonrası piyasalarda oluşan panik satışları momentum kaybetse de dalgalanma ve yabancı satışları devam ediyor. TL değer kayıplarını devam ettirerek günü %1 üzerinde bir düşüş ile kapatırken, TL sepetindeki haftalık değer kaybı %10’u buldu. CDS’ler haftayı 464 seviyelerinden yükselişle kapattı,
CDS’lerdeki yükseliş TL varlıklara yönelik risk algısının ve riskten kaçınmanın arttığını işaret ediyor.

BIST’te tepki alımları oluşsa satış fırsatı olarak kullanılmaya devam ederken, tepki alımlarının güç kazanması için kurlarda ve tahvil faizlerinde gerileme görmemiz gerekiyor. BIST’te hafta başında gözlemlenen sert yabancı satışları momentum kaybetse de devam ediyor. Bu nedenle endekste tepki alımı denemeleri oluşsa da sınırlı kalıyor ve endeksteki zayıf seyir devam ediyor. Kısa vadede ekonomi politikalarının seyrine ilişkin belirsizlik nedeniyle BIST’te ve TL varlıklarda oynaklığın devam etmesi beklenmektedir. Ancak kurlarda ve tahvil faizlerinde gerileme yaşanması durumunda geçen hafta yaşanan sert düşüş sonrası BIST’te banka hisseleri öncülüğünde hafta içinde tepki alımları oluşabileceğini düşünüyoruz. Yabancı satışlarının zayıflaması da tepki alımı için yatırımcılara cesaret verecektir. BIST’in Cuma kapanışına göre ABD ve DAX vadelileri pozitif seyir izlerken, Asya borsaları yeni haftaya genel olarak alıcılı bir eğilimle başladı. Endeksin güne tepki alımlarıyla pozitif başlaması beklenirken, gün içinde dalgalı seyrin devam etmesi beklenmektedir.

Günün önemli şirket haberleri 29/03/2021

 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Açığa satış tedbirleri yeni hafta da devam ediyor

 

Banvit ve Mavi sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)