E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGün içi volatilite ve teknik göstergelerdeki yorgunluğa dikkat!---

Gün içi volatilite ve teknik göstergelerdeki yorgunluğa dikkat!

Gün içi volatilite ve teknik göstergelerdeki yorgunluğa dikkat!
12 Kasım 2021 - 09:21 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Bu hafta küresel çapta enflasyonist endişeler yeniden gündeme gelirken, enflasyonun tahmin edilenden daha kalıcı olabileceğine ilişkin tartışmalar ön plana çıkıyor. Enflasyon endişeleri küresel risk iştahı üzerinde baskı oluştururken, kısa vadeli tahvil faizlerindeki yükselişe bağlı olarak getiri eğrilerindeki yataylaşma da piyasaların takibinde yer alıyor. Yurt içinde haber akışlarının yanında kur
cephesinde devam eden yükseliş eğilimi yakından izleniyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 10:00 Türkiye – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek
• 18:00 ABD – Michigan Güven Endeksi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Önceki haftalara kıyasla alım iştahının zayıflama kaydettiği ve gündeme gelen enflasyon endişelerinin bir miktar baskı oluşturduğu küresel hisse piyasalarında dün dalgalı bir görünüm etkili oldu. Gün içerisinde yükselişlerin takip edildiği BIST-100 Endeksi kapanışa doğru kazançlarını geri vererek günü %0,06’lık sınırlı bir yükselişle 1.625,06 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 9,89 – 9,90 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 9,97’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 dün gün içinde 1.643,82 ile yeni bir rekor kırdıktan sonra kazançlarının bir kısmını geri verdi ve önceki günün sadece 0,97 puan üzerinden 1.625,06 seviyesinden kapanarak kapanış bazlı rekorunu da tazelemiş oldu. Son günlerde endekste yeni rekorlar görülmeye devam etse de gün içi volatilite ve teknik göstergelerde özellikle gün altı periyotlardaki yorgunluk ve oluşan negatif uyumsuzluklar yukarı yönlü pozisyonların riskini artırıyor. Buna karşın henüz önemli bir desteğin kırılmamış olması riski sınırlıyor. Önceki günlerde de bahsettiğimiz üzere mart ayındaki bir önceki
zirvenin bulunduğu 1.590’ı referans olarak izlemeye devam ediyoruz. Yukarıda ise dünkü zirve olan 1.643,82 artık izlediğimiz ilk güçlü direnç konumunda.

Günün önemli şirket haberleri 12/11/2021

Yapı Kredi ve Eczacıbaşı Yatırım sorusu

Yabancı portföylerindeki değişim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)