E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGuggenheim CIO'sundan Bitcoin için yeni tahmin---

Guggenheim CIO'sundan Bitcoin için yeni tahmin

Guggenheim CIO'sundan Bitcoin için yeni tahmin
23 Temmuz 2021 - 08:56 borsagundem.com

Guggenheim CIO'su Scott Minerd, Bitcoin fiyatının 15 bin dolara gerileyebileceğini açıkladı. Bitcoin'in Elon Musk kaynaklı rallisi, herkesi ikna edemedi.

Bitcoin (BTC), son günlerde hem kritik bir destek seviyesi olan hem de psikolojik öneme sahip 30 bin dolar seviyesini birkaç kez test etti. CoinMarketCap verilerine göre geçtiğimiz gün 29.500 dolara kadar gerileyen BTC, Elon Musk'ın son pozitif yorumlarının ardından yeniden 32 bin doların üzerine çıktı.

Rallinin ardından Cointelegraph analisti Michaël van de Poppe gibi isimler, BTC'nin kısa vadede 40 bin dolara çıkabileceğini düşünmeye başlasa da, kripto paranın bu performansı herkesi ikna etmeye yeterli olmadı. Küresel yatırım ve danışmanlık şirketi Guggenheim Partners'ın CIO'su Scott Minerd, 21 Temmuz'da Bloomberg ile gerçekleştirdiği röportaj sırasında Bitcoin'in 15 bin dolara kadar düşebileceğini ileri sürdü. Mevcut durumda destek seviyesinin ciddi bir şekilde test edildiğini söyleyen Minerd, 29.500 dolara gerilemenin geçici olabileceğini, fakat öyle olmadığını düşündüğünü açıkladı:

"Son düşüş sırasında 29.500 dolara geriledik. Bu geçici bir düşüş olabilir, ama öyle olduğunu düşünmüyorum. Nihayetinde 15 bin dolar civarına gerileyeceğiz."

Guggenheim CIO'su, Bitcoin'in ayı piyasalarında genellikle yüzde 80 civarı düşüş yaşadığını belirtti.

"Tüm bu belirsizliği, yeni kripto paraların yarattığı rekabeti ve diğer faktörleri göz önüne alırsak, daha fazla düşüş göreceğimizi düşünüyorum" diye belirten Minerd, yakın zamanda BTC satın almayı planlamadığını açıkladı. Minerd, kripto paraların yatırım portföylerinde çeşitlilik sağlayan varlıklar olduğu fikrine de karşı çıktı. Borsalar ve kripto paraların fiyat performanslarını kıyaslayan Minerd, şöyle belirtti:

"Kripto paraların fiyat hareketi, riskli varlıklar olduklarını kanıtladı. Borsalar güçsüzlük göstermeye başladığından beri, kripto paralar da baskı altına girdi. Bu durumun, riskli varlıkları önümüzdeki günlerde bekleyen sorunların bir sinyali olduğunu düşünüyorum."

CIO, ilk kez nisan ayında yaptığı bir uyarıda borsalar ve makro piyasalarda yaşanacak olası bir geri çekilmenin Bitcoin'i de etkileyebileceğini ve kripto paranın 20-30 bin dolar bandına gerileyebileceğini söylemişti. Bitcoin, o tarihte 58 bin dolar civarından işlem görüyordu.

Minerd, şubat ayındaki bir açıklamasında ise Bitcoin fiyatı için uzun vadede 400-600 bin doları hedeflediğini belirtmişti. 

Bitcoin 32 bin dolara dayandı

 

Altcoin'ler atağa geçti

 

IMF'den ABD ekonomisi için büyüme tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)