E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGüçlü yatırımlar Altınyağ’a kâr getirdi---

Güçlü yatırımlar Altınyağ’a kâr getirdi

Güçlü yatırımlar Altınyağ’a kâr getirdi
23 Ağustos 2017 - 16:38 borsagundem.com

İzmir’in ‘halka açık’ köklü kuruluşu Altınyağ Kombinaları, ileri teknoloji yatırımları tamamladı, kâr etmeye başladı. Şirket ilk 6 ay için 1 milyon TL'den fazla kâr açıkladı.

Son yıllarda yeni bir vizyon çerçevesinde başlattığı yatırım atağını tamamlayan ve önemli işbirliği anlaşmalarına imza atan halka açık Altınyağ Kombinaları, güçlü adımların meyvesini almaya başladı. İzmir'in köklü sanayi kuruluşlarından olan, 45 yıldır bitkisel yağ ve yem sektöründe kesintisiz faaliyet gösteren Altınyağ Kombinaları 2017’nin ilk yarısını 1 milyon TL’yi aşan karla kapadı.

16 MİLYON DOLARLIK İMZA

Modern ekipmanlarla donatılmış Çiğli’deki üretim tesislerinde yabancı iş adamı, siyasetçi ve heyetler ile emtia ‘dev’lerini ağırlayan Altınyağ, çok değil iki ay önce, Lüksemburg merkezli dünya tarımsal emtia devi Sodrugestvo’nun Türkiye iştiraki ile 16 milyon dolarlık ‘yağlı tohum işletme sözleşmesi’ imzaladı.

Altınyağ'dan 16 milyon dolarlık anlaşma

DÜNYA EMTİA DEVİNİN CEO’SU UÇTU, GELDİ

Sodrugestvo Group, son yatırımlarıyla kırma kapasitesini katlayan Altınyağ ile başlatılan işbirliğini haziranda yapılan yeni anlaşma ile uzatırken, Avrupa'nın en büyük yağlı tohum kırımı şirketinin patronu Alexandre Luchenko, çok merak ettiği fabrikayı görmek için üşenmedi, binlerce kilometre yol katetti.

Altınyağ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Nureddin Çevik tarafından karşılanan Luchenko, kendisine eşlik eden üst düzey yöneticilerle birlikte üretim üssünü gezerken, ileri teknolojiye ve gelişmiş laboratuvara sahip Altınyağ’dan ne kadar çok etkilendiğini gizlemedi.

Avrupa emtia devi CEO'su Altınyağ’da

“ALTINYAĞ İLE KONUMUMUZU GÜÇLENDİRDİK”

Sodrugestvo Turkey Genel Müdürü Ersin Esen de 16 milyon dolarlık imza töreninde, “Global piyasalarda ki en önemli ve hızlı büyüyen pazarlardan biri olan Türkiye’de, Altınyağ gibi güçlü ve istikrarlı bir ortak ile imzalanan yeni anlaşma ile konumumuzu güçlendiriyoruz, bu nedenle mutluyuz” dedi. Esen, konuşmasında ayrıca Altınyağ ile 2015 yılından beri yakın ticari faaliyetlerin sürdürüldüğünü, yapılan yeni anlaşma ile farklı ürün geliştirme, yatırım ve müşteri memnuniyeti imkanlarının sağlanacağını vurguladı.

Ukrayna Ekonomi Heyeti Altınyağ’da

UKRAYNALILAR ALTINYAĞ'DA

Altınyağ Kombinaları beş ay önce ise Ukrayna’dan gelen iş adamı ve siyasetçileri ağırladı. Altınyağ’ın İzmir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasını ziyaret eden heyette, T.C. Dışişleri Bakanı Başdanışmanı Arif Erdoğan, Ukrayna Milletvekili ve işadamı Sergiy Kysil, Ukrayna Türkiye İşadamları Cemiyeti Başkanı Timur Masautav gibi önemli isimler yer alırken, konukların dünyanın en fazla ayçiçek yağı üreten ülkesinden gelmesi büyük dikkat çekti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dön baba24 Ağustos 2017 00:06

    bu fabrika bela oldu çak şu fabrikayıda özüne dön

  • Murat23 Ağustos 2017 22:06

    6 aylık bilançolarda sonrası şirket birleşimlerinde olacaktı. Şu ilişkili taraflar akacak verecekleri sadeleştirme için Alyağ Krsan Artı gibi bütün grup şirketleri birleştirilse daha iyi olur.

  • Serhat23 Ağustos 2017 22:03

    Asıl Seneye ülkede kullanılmaya başlanacak olan biyodizel üretimi şirkete önemli katma değer katacaktır

  • Symirna 23 Ağustos 2017 22:01

    Fabrika yapılanması güzel ama finansal olarak rahatlamalı. Krsusan Alyağ Artı şirket birleşmesi yapıyı çok güçlendirir

  • Guler e de23 Ağustos 2017 19:11

    Gelsinler