E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAvrupa emtia devi CEO'su Altınyağ’da---

Avrupa emtia devi CEO'su Altınyağ’da

Avrupa emtia devi CEO'su Altınyağ’da
14 Temmuz 2017 - 15:26 borsagundem.com

5 milyar dolarlık Sodrugestvo Group CEO'su Luchenko İzmir’in köklü sanayi kuruluşu, halka açık Altınyağ Kombinaları'nı ziyaret etti.

BORSAGUNDEM.COM

Türkiye’ye gelen yabancı heyetlerin ve uluslararası yatırımcıların ilgi gösterdiği Altınyağ Kombinaları bu kez de 5 milyar dolarlık şirketin patronunu ağırladı.

Sodrugestvo LLC Yönetim Kurulu Başkanı  Alexandre Luchenko ve CFO Casper Jhansen’i ziyaretinde Altınyağ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Nureddin Çevik karşıladı. Ziyarette Avrupalı dev şirketin üst düzey iki yöneticisine Sodrugestvo Akdeniz ve Türkiye Direktörü Ersin Esen eşlik etti.

Geçtiğimiz ay Altınyağ ile tarımsal emtia devinin Türkiye iştiraki arasında 16 milyon dolarlık 2 yıllık fason yağlı tohum işleme sözleşmesi imzalandı.

Anlaşma çerçevesinde Sodrugestvo’nun temin ettiği yağlı tohumlar ileri teknolojiye ve gelişmiş laboratuvara sahip Altınyağ tesislerinde işleniyor. 

İzmir’in en eski ve köklü sanayi kuruluşlarından biri olarak 1962 yılından bu yana bitkisel yağ üretimi yapan Altınyağ’ı dolaşan Luchenko ve Jhansen, işbirliği yaptıkları şirketin üretim teknolojisini yerinde inceledi, yatırımlar konusunda bilgi aldı.

Ersin Esen de Sodrugestvo Turkey olarak Altınyağ ile çalışmalarını uzatmakla Türkiye’deki konumlarını güçlendirmeye yönelik önemli bir atılım yaptıklarını söyledi.

Son yatırımlarıyla kırma kapasitesini katlayan Altınyağ ile geçtiğimiz yıl başlatılan işbirliğini haziran ayında atılan imza ile uzatan Sodrugestvo Group, Lüksemburg merkezli.  Avrupa'nın en büyük yağlı tohum kırımı şirketi. Aynı zamanda tarımsal emtia ticaretinin önde gelen markalarından.

Avrupa’dan gelen dev isimleri konuk eden Altınyağ yetkilileri de alanlarında Türkiye’nin en büyük tesislerinden birisine sahip olduklarını belirterek, dünya devleri ile çalışmaya  ve ükeye döviz girdisi sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.

UKRAYNALILAR ALTINYAĞ'DA

Altınyağ Kombinaları geçtiğimiz mart ayında da Ukrayna’dan gelen iş adamı ve siyasetçileri ağırlamıştı. Altınyağ’ın İzmir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasını ziyaret eden heyette, T.C. Dışişleri Bakanı Başdanışmanı Arif Erdoğan, Ukrayna Milletvekili ve işadamı Sergiy Kysil, Ukrayna Türkiye İşadamları Cemiyeti Başkanı Timur Masautav gibi önemli isimler yer alırken, konukların dünyanın en fazla ayçiçek yağı üreten ülkesinden gelmesi büyük dikkat çekmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)