E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altında yükseliş sürüyor---

Gram altında yükseliş sürüyor

Gram altında yükseliş sürüyor
25 Ağustos 2022 - 11:38 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.029 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.687 lira, Cumhuriyet altını da 6.894 liradan satılıyor

Dün, ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,4 artışla 1.022,4 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,7 üzerinde 1.029 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.687 lira, Cumhuriyet altını da 6.894 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 0,6 üzerinde 1.762 dolardan işlem görüyor.

Analistler, enflasyon ve resesyon ikilemi arasında kalan yatırımcıların merkez bankalarının aksiyonlarına ilişkin daha fazla netlik beklediğini belirterek, piyasaların Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'ndan gelecek haber akışına odaklandığını ifade etti.

Dünyanın dört bir yanından akademisyenler, merkez bankacıları ve piyasa katılımcılarının yer aldığı Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu, bu yıl "Ekonomi ve Politika Üzerindeki Kısıtlamaların Yeniden Değerlendirilmesi" başlığı altında gerçekleştirilecek.

İki gün sürecek sempozyum kapsamında ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell da yarın bir konuşma yapacak.

Bugün Avrupa Merkez Bankası'nın son toplantısına ilişkin tutanakların yanı sıra ABD'de büyümenin takip edileceğini dile getiren analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.720 doların destek, 1.780 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dün 1748 seviyesinden açılan ons altın, gün boyu izlediği seyirde başlangıç seviyesinin bir miktar üzerinde değer kazanımı ile günü 1752 seviyesinde tamamladı. Haftanın üçüncü gününde piyasalar ABD kanadından gelen Çekirdek Dayanıklı Mal siparişleri ve Askıdaki Konut Satışları verilerini takip etti. ABD’de bekleyen konut satışları temmuz ayında azalan taleple bu yıl altıncı kez gerilemiş oldu. Dayanıklı mal siparişleri verisi ise Temmuz’da değişmedi. Diğer taraftan gözler Jackson Hole toplantısına çevrildi. Toplantı öncesi Fed üyelerinden şahin mesajlar gelmeye devam ediyor. Yarın TSİ 17:00’da Fed Başkanı Powell’ın toplantıda yapacağı konuşma piyasa tarafından yakından takip edilecek. Haftanın yeni işlem gününde piyasalar TSİ 15:30’da ABD kanadından gelecek olan GSYİH 2.Çeyrek verisi ve İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları verisini takip edecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1768 – 1785 – 1802 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1727 – 1711 – 1697 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da tepki hareketleri etkili olurken, dün %0.19 sınırlı değer kazanımı ile 1751.35$’dan kapanış gerçekleşti. Kısa vadeli göstergelerde hafif toparlanma çabası yaşanmasına rağmen şimdilik net bir toparlanma görmüyoruz. Tepki hareketlerinin güç kazanabilmesi için düşüş trend direnci konumunda olan 1754$ seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. 1788 ve 1805$ seviyelerini üst dirençler olarak verebiliriz.

Gram/Altın’da tepki alımları etkisini sürdürürken, gün %0.43 oranında yükseliş ile 1022.44TL’den kapanış gerçekleşti. Dün yaşanan alımlarla 22 günlük ortalamanın üzerine çıkılmış olmasını olumlu buluyoruz göstergelerin de toparlanıyor olması tepki hareketini destekler konumda. 1042TL seviyesi kısa vade açısından ilk önemli direnç konumunda. 1000 ve 950TL seviyelerini ise kısa vadeli destekler olarak takip edeceğiz' denildi.

Dolarda yön yukarı

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

E-ticaret destekleri belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)