E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altında yeni zirve---

Gram altında yeni zirve

Gram altında yeni zirve
23 Haziran 2023 - 11:08 borsagundem.com

Gram altında dolar/TL kurunun yükselmesiyle yeni tarihi zirve görüldü.


Altının gram fiyatı, dolar/TL'deki hızlı yükselişin etkisiyle yeni zirvesini 1567,50 liraya kadar taşıdı.

Dün altının ons fiyatındaki düşüşe karşın dolar kuruna paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 4,5 artışla 1.531 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 1,2 üzerinde 1.550 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.550 lira, Cumhuriyet altını da 10.290 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, dün yüzde 1 düşüşle günü 1.914 dolardan tamamlamasının ardından şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 1.917 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl iki kez faiz artırımına gidebileceğine yönelik söylemlerin güçlenmesinin altının ons fiyatını baskıladığını söyledi.

ABD Kongresi'ndeki sunumuna dün devam eden Fed Başkanı Jerome Powell, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) genel olarak faiz oranlarını bu yıl yeniden ve belki 2 kez daha artırmanın uygun olacağı görüşünde olduğunu söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay politika faizini yüzde 77 ihtimalle 25 baz puan artıracağı öngörülürken, yıl sonuna kadar Banka'nın politika faizini yüzde 5,50-5,75 seviyesine çıkarabileceği ihtimali de güçlendi.

Analistler, dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 ve 1.880 doların destek 1.930 ve 1.950 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Borsa güne yükselişle başladı

 

Dolar güne yeni rekorla başladı

 

Ons altın 1910 doları gördü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )23 Haziran 2023 12:06

    Türk kadınları bu işi biliyor. TL hiç bir zaman enflasyonu ezemedi. Gelenk görenekler sürüyor. Yeni Türkiye lafları zırvalıkları değişen bişe olmadıgını ortaya seiyor :D TL eriyor. Altın alım gücünü sabit tutuyor. kumparada para tutan yıllar önce 1 tl atanlar bugun 1 porsiyon köfte alamaz o birikimleri ile :D