E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altında yatay seyir---

Gram altında yatay seyir

Gram altında yatay seyir
14 Kasım 2022 - 11:10 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, haftaya yatay başlamasının ardından 1.054 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.740 lira, Cumhuriyet altını 7.050 liradan satılıyor

Cuma günü, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel yüzde 1,02 değer kazanan altının gram fiyatı, günü 1.053,4 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya yatay başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla 1.054 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.740 lira, Cumhuriyet altını da 7.050 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı şu sıralarda yüzde 0,3 azalışla 1.762 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD'de geçen hafta açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalmasına karşın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarını nerede sonlandıracağına ilişkin soru işaretlerinin devam ettiğini bildirdi.

Bu hafta yoğun makroekonomik takvimi varlık fiyatlarında oynaklığı artırmasının beklendiğini belirten analistler, Fed yetkililerinin açıklamalarının da yatırımcıların odağında olduğunu kaydetti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.720 doların destek, 1.790 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Geçtiğimiz hafta ABD kanadından gelen enflasyon verisi ile küresel bazda sert hareketlenmeler yaşanmıştı. Ülkeden gelen enflasyon verisinin beklentilerin altında gerçekleşmesi ile FED’in sert sıkılaşma adımları atabileceğine yönelik beklentiler de azaldı. Bu da dolar endeksinde ve ABD tahvil getirilerinde gerileme hareketleri yaşattı. Uzun süredir değerli metaller üzerindeki baskı bu beklentiler ile bir miktar azaldı. Azalan baskılar ile yukarı yönlü sert hareketlenmeler gerçekleşti. Bu hareketlenmeler ile birlikte altın geçtiğimiz haftayı 1770 seviyelerinde kapattı. Yeni haftaya ise bir miktar aşağılarda başlangıç yapıldı. Haftanın ilk işlem gününde ekonomik veri bakımından cılız bir gün gerçekleşecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1770 – 1802 - 1830 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 1750 – 1725 - 1700 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Teknik Strateji bülteninde, 'Ons altında teknik olarak bir süredir dikkat çektiğimiz dip oluşumunun ardından, geçen hafta beklentilerin altında gelen ABD enflasyonu ile birlikte yukarı hareket ivme kazandı. Mevcut görünümde 1,770 ilk direnç iken, bu seviye üzerinde 1,800-1,870 seviyeleri kısa vadede test edilebilir. 1,730-1,700-1,685 ise destek seviyeleridir. Zayıf gelen ABD enflasyon verilerinin ardından, mevcut teknik görünümün bir süre ons altında yukarı tepkinin devamına işaret ettiğini düşünüyoruz.' denildi.

Dolar/TL, haftaya yükselişle başladı

 

Petrolde dolar-Çin dengesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAKUKUTİKUKEKTE14 Kasım 2022 23:34

    ne yatayı 1030 kırıldı gitti. önü açık nere gider nerden döner şuan kestirmek zor gibi neticed eönde direnç kalmadı. ama habere bak. yuahfsın be ekonomi haberleri nerde olursan ol hep yatırımı nakvat mı olacak sanıyorsunuz . buna haber mi diyelim yani şimdi.ytd.

  • Mevsim14 Kasım 2022 12:18

    Twit kusları duymasın MOBTL😉🤌