E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altın yeni haftada düşüşte---

Gram altın yeni haftada düşüşte

Gram altın yeni haftada düşüşte
15 Ağustos 2022 - 11:08 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, haftaya düşüşle başlamasının ardından altında 1.032,4 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.694 lira, Cumhuriyet altını 6.918 liradan satılıyor

Geçen haftanın son işlem gününde, ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,6 artışla 1.038,8 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya düşüşle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,6 altında 1.032,4 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.694 lira, Cumhuriyet altını da 6.918 liradan satılıyor.

Cuma günü yüzde 0,7 artışla günü 1.802,3 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 0,8 altında 1.787 dolardan işlem görüyor.

Ons altın, geçen hafta bir önceki haftaya kıyasla yüzde 1,52 değer kazanarak yükseliş eğilimini üst üste dördüncü haftaya çıkardı.

Analistler, geçen hafta ABD'de enflasyon verilerinin beklentilerin altında gerçekleşmesiyle altına olan talebin arttığını belirterek, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin şahin açıklamaları sonrası ise altın fiyatlarının yeni haftaya düşüşle başladığını söyledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarının hafta boyunca yakından takip edileceğini bildiren analistler, para piyasalarında, Fed'in yüzde 54 ihtimalle 50 baz puan faiz artıracağı, 75 baz puanlık faiz artışı ihtimalinin ise yüzde 46 seviyesinde bulunduğunu anımsattı.

Analistler, bugün veri gündeminin sakin olduğuna ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.760 doların destek, 1.820 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Altının geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği performansına baktığımızda art arda dört haftayı da kazanç ile kapadığı görülüyor. Yeni haftaya 1801 seviyelerinde başlayan altın günün ilk saatlerinde aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Piyasalar Çin kanadından gelen ekonomik verileri izledi ve bu ekonomik veriler genel olarak Çin’in toparlanma da yavaşladığı görüldü. Bu gelişme ise altın üzerinde baskılar oluşturdu. Geçtiğimiz haftada ise ABD kanadından gelen enflasyon verisinin beklentilerin altında kalması altını desteklemiş ve toparlanma hareketleri yaşanmıştı. Yeni haftada piyasalar Çarşamba günü açıklanacak olan FOMC toplantı tutanaklarını takip edecek. Tutanaklarda yetkililerin önümüzdeki dönemler için neler planlandığının ipuçları aranacak. Yeni günde ise ekonomik veri bakımından cılız bir gün bizleri bekliyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1802 – 1815 - 1825 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1785 – 1772 - 1760 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons/Altın’da Cuma günü alıcılar güç kazanırken, %0.71 değer kazanımı ile 1802.29$ seviyesinden kapanış gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir izlenmesine rağmen uzun vadeli trend direncinin üzerinde kalıcı hareketler görüyoruz. 1800$ seviyesinin üzerinde sürecek hareketlerde 1828 seviyesi ilk ara direnç olarak takip edilebilir. Yaşanabilecek geri çekilmelerde ise 1788$ seviyesini ilk destek noktası olarak verebiliriz

Gram/Altın’da hafif pozitif bir seyir etkili oldu ve %0.62 oranında değer kazanımı ile 1038.76 TL’den kapanış gerçekleşti. Kısa vadeli göstergelerin güç kaybı sürüyor. 1042-1058 direnç bandının üzerinde kapanış gerçekleşmedikçe kar satışlarının etkisini arttırdığını görebiliriz. Yaşanabilecek geri çekilmelerde ise 1000TL seviyesi ilk önemli destek noktası olarak takip edilebilir. Bu desteğinin kırılması gevşeme eğilimini hızlandıracaktır.' denildi.

Bütçe 64 milyar lira açık verdi

 

TCMB faiz kararını perşembe günü açıklayacak

 

Euro/dolar yeniden 1 seviyesinin altına gelebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)