E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGözler petrolde, OPEC+ yarın bir araya geliyor---

Gözler petrolde, OPEC+ yarın bir araya geliyor

Gözler petrolde, OPEC+ yarın bir araya geliyor
02 Nisan 2024 - 14:31 borsagundem.com

Petrol ihracında önemli odak noktalarından olan OPEC+ yarın toplantı yapacak. Rusya kısa süre önce, ikinci çeyrekte petrol üretimini azaltmaya odaklandığını belirtmişti.

OPEC+ üyesi ülkelerin petrol ve enerji bakanları yarın bir araya gelecekler. Yarın yapılacak toplantıda petrol üretim politikasında herhangi bir değişiklik önerilmesi beklenmiyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve OPEC+ olarak bilinen Rusya liderliğindeki müttefikleri, piyasayı ve üyelerin halihazırda uzatmayı kabul ettikleri üretim kesintilerini uygulamalarını gözden geçirmek için 3 Nisan'da çevrimiçi bir Ortak Bakanlık İzleme Komitesi (JMMC) toplantısı düzenleyecekler.

Konuya yakın kaynaklara göre, üretim kesintilerinin uzatılmasına ilişkin daha önce alınan karara atıfta bulunarak basit bir toplantı beklediklerini söyledi. Toplantının TSİ 14.00'da yapılması bekleniyor.

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, üretim kesintilerini diğer OPEC+ üyesi ülkelerle eşit bir şekilde yaymak için Rusya'nın ikinci çeyrekte ihracat yerine petrol üretimini azaltmaya odaklanmaya karar verdiğini söyledi.

OPEC'in petrol üretimi arttı

 

Petrol, OPEC+ kararları ve Ortadoğu gerginliğiyle dengeleniyor

 

OPEC'in petrol üretimi azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)