E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGözler MGK'da---

Gözler MGK'da

Gözler MGK'da
29 Haziran 2015 - 06:11 borsagundem.com

MGK bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanıyor. Gündem, iç siyasetin yanı sıra Suriye sınırındaki gelişmeler

Milli Güvenlik Kurulu’nun bugün Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacak Haziran ayı olağan toplantısı, iç siyasetin yanı sıra Suriye’nin Türkiye sınırında yaşanan ve PYD’nin etkinliği nedeniyle Ankara’da rahatsızlık yaratan gelişmeler nedeniyle kritik bir nitelik
kazandı. 

Son günlerde Gündemde öne çıkan konulardan biri, Türk Hükümeti’nin ulusal tehdit ve yeni göç dalgası değerlendirmesi çerçevesinde Suriye içinde sınıra yakın  bazı noktalarda askeri nitelikli güvenli bölge oluşturma yönündeki planları idi. Bugün yapılacak MGK toplantısı, son
günlerdeki tartışmalar nedeniyle ayrı bir önem kazandı. Gözler, MGK toplantısında alınacak kararlar ile toplantısı sonrası yayınlanacak bildiriye çevrildi.

MGK’NIN ASKER VE SİVİL ÜYELERİ DEĞİŞECEK

MGK’nın Haziran ayı olağan toplantısı bugün Beştepe’de yapılacak. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim sonrasında hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı’na vermişti. Yeni hükümet kurulana kadar, mevcut hükümet göreve devam edeceği için bugünkü toplantıya da, hükümetin MGK üyesi bakanları katılacak. Ağustos ayında yapılacak Yüksek Askeri Şura ‘da da ordunun komuta kademesi önemli ölçüde değişecek. Kritik MGK toplantısı, bazı sivil ve asker üyelerinin iki ay içinde değişecek olmaları  nedeniyle de ayrı bir özellik içeriyor.

KIRMIZI KİTAP GÜNCELLENMİŞTİ

Milli Güvenlik Kurulu’nun Nisan ayı olağan toplantısında; Gülen cemaatinin paralel devlet yapılanmalarının neden olduğu ulusal güvenlik sorunları ve Suriye ile Irak'ta IŞİD terör örgütünün yarattığı tehdit ortamı dikkate alınarak devletin Kırmızı Kitabı olarak adlandırılan Milli güvenlik Siyaset Belgesi'nde önemli güncellemeler yapılmıştı.

HASSAS GÜNDEM SURİYE’DE GÜVENLİ BÖLGE

Bugünkü toplantıda, Gülen Cemaati ve bu cemaatle ilgili paralel yapılanmaları üzerinde durulması bekleniyor. PKK terörü de toplantının gündeminde yer alacak. Ancak son günlerdeki gelişmeler çerçevesinde PKK terörü, PYD’nin Suriye’nin Kuzey bölgesindeki etkinliği çerçevesinde ele alınacak. Hükümet, gelişmeler üzerine TSK’ya Kobani’nin batısında Suriye topraklarında yer alan Cerablus bölgesinde güvenli bölge oluşturulması için hazırlık ve plan yapma talimatı vermişti.

Suriye içinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tugay düzeyinde askeri birliklerle sınırı aşarak güvenli bölge oluşturması konusunun, bugünkü MGK’nın en hassas gündem maddesini oluşturması bekleniyor. Son günlerdeki gelişmeler çerçevesinde Ankara’da gözler,  bugünkü MGK
toplantısına ve ardından yayınlanacak bildiriye çevrilmiş durumda.

MGK SONRASI İFTAR YEMEĞİ

Milli Güvenlik Kurulu, Beştepe'de saat 15.00'te toplanacak. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 20.30'da kurul üyelerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda iftar yemeği verecek. (Milliyet / Aydın Hasan)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)