E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGözler ABD enflasyon verisinde---

Gözler ABD enflasyon verisinde

Gözler ABD enflasyon verisinde
11 Temmuz 2023 - 09:02 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

ABD tarafında Fed yetkililerinden gelen faiz artırım mesajlarına rağmen yarın açıklanacak olan enflason verisi öncesinde piyasalarda risk iştahının kısmen açık olduğunu söyleyebiliriz.

ABD endeksleri %0,60 seviyesine yükseliş kaydederken Russel endeksimde %1,64 değer kazanımının görülmesi dikkat çekiciydi. ABD vadelileri ise yataya yakın kararsız bir konumda yer alıyor.

Avrupa endekslerinde sınırlı değer kazanımıyla seansı noktaladı. Seyahat hisselerinde %1,3’lük yükseliş görülürken madencilik hisseleri %0,60 civarında geri çekildi. Öte yandan İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey, enflasyondaki yükselişte ücret artışlarına vurgu yaptı.

Asya endeksleri pozitif fiyatlanıyor sadece Japonya Nikkei yataya yakın bir işlemlerine devam ediyor. Çin’in önceki kredi faizlerinde yapılandırmaya gitmesi özellikle gayrimenkul sektörüne ilişkin teşvik beklentilerini artırması piyasalardaki alımlara öncülük ediyor.

BIST100 Endeksi dünü 83.33 (% 1.33) puanlık yükseliş ile 6.270 seviyesinden ve 107.783 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da yükseliş hisse bazlı hareketlerle sürüyor. Gün içinde görülen zayıf kâr satış denemeleri derinlik kazanmadı. Döviz kurlarında çıkış trendi korunuyor. Ancak ivme kaybı sürüyor.

Bugün İngiltere’den işgücü istatistiklerini ve Almanya’dan enflasyon verilerini takip edeceğiz. İçeride ise ödemeler dengesi gündemimizde yer alacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Günün önemli şirket haberleri 11/07/2023

 

Asya borsaları Wall Street'in ardından yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN11 Temmuz 2023 09:45

    cumhurbaşkanının hiç bir anlamı olmayan söylemleri ile borsa yükselecek miş güldürmeyin beni.ne imiş AB alınmaz isek isveç nato ya alınmayacak imiş ne oldu da toplandıda böyle bir kıytırık 90 dere geri bir hareket çıktı.Bizleri asla AB almayacaklar tıpış tıpış da Türkiye isveçi nato eli meçbur alacaktır.çünkü ekonomi çökmüş durumda.