E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs kopyacı analistleri kovdu---

Goldman Sachs kopyacı analistleri kovdu

Goldman Sachs kopyacı analistleri kovdu
17 Ekim 2015 - 08:32 borsagundem.com

Yatırım bankası devinde skandal! Analistler sınavlarda kopya çektikleri için işten kovuldu.

Bloomberg News'un haberine göre Goldman Sachs, kurum içi sınavlarda hile yapan Londra ve New York'taki 20 kadar analistini işten çıkardı. İşten çıkarmalar firmanın Menkul Kıymetler Bölümü'nde oldu.

Goldman Sachs'ın  Londra sözcüsü Sebastian Howell, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Yapılan davranış yalnızca kuralların açık bir ihlali değil aynı zamanda firmamızın teşvik ettiği değerlerle de tamamen tutarsız" dedi.

Analistler Goldman'da çalışmaya başladıklarında Goldman Sachs Üniversitesi eğitim ve oryantasyon programına girmek zorunda. Kısacası, firmanın da vurguladığı gibi, Goldman analisti olmak için diploma sahibi olmak yetmiyor.

HARVARD'A KABUL EDİLMEKTEN ZOR

Yatırım bankacılığının devlerinden Goldman Sachs'ın insan kaynakları bankasında bin 900 analist pozisyonu için 43 bin nitelikli aday başvurusu bulunuyor. Goldman bu adaylardan sadece yüzde 4'ünü kabul ediyor. Bu oran ise Goldman'da analist olarak işe girmeyi Harvard'a kabul edilmekten daha güç kılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALY32317 Ekim 2015 11:07

    NEKADAR TUHAF.Goldman Sachs'ın ASLINDA BIRÇOK RABOT TEKNOLOJİSİ KONULARINDA YAPILAN YORUMLAR VE YORUMLARA DAYALI AMAÇ VE GİRİŞİMLERE ASLINDA KARŞI OLDUĞUNUN VE İNSAN AKLI VE YETENEĞİNİN ÖNEMLİ OLDUĞU VE BİLGİNİN ASLINDA EZBERLERE DAYALI ÖĞRENİMLERİN YETERSİZLİĞİ VUGULAMIŞ