E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGökhan günah keçisi asıl hedef Beşiktaş---

Gökhan günah keçisi asıl hedef Beşiktaş

Gökhan günah keçisi asıl hedef Beşiktaş
17 Ekim 2014 - 01:18 borsagundem.com

"Gökhan Töre'nin günahı Beşiktaşlı olması ve Beşiktaş'ın da şu anda Türkiye'nin en iyi futbol oynayan takımı ve ligin lideri olması.."

Spor yazarı Hıncal Uluç, Fotomaç'taki köşesinde A Milli Takım'da yaşanan Gökhan Töre olayına dikkat çekerek, "Gökhan Töre'nin günahı, günah keçisi olmasının sebebi Beşiktaşlı olması ve Beşiktaş'ın da şu anda Türkiye'nin en iyi futbol oynayan takımı ve ligin lideri olması. Amaçları Beşiktaş'ın yolunu kesmek" diye yazdı. İşte o yazıdan bir bölüm:

Letonya maçı öncesi üzerinde fazla durmadık ama Gökhan Töre'nin silah çekmesiyle başlayan ve Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Toprak'ın milli takıma gelmemesiyle patlak veren krizi biraz daha mercek altına alabilir miyiz? Terim, "1 yıla yakın milli takıma almayarak ceza verdim" dedi. Bu yeterli miydi? Futbolcular 'sakatız' diyerek gelmemekte haklılar mı?
Bir defa olayın ne olduğunu bilmiyoruz. Burada Türk medyasının büyük suçu var. Çünkü resen savcıların müdahale etmesi gereken öyle şeyler anlatılıyor ki... Tabanca teşhiri şikayete bağlı bir suç değil. Umumi bir yerde tabanca teşhiri varsa savcının o işe el koyması lazım. Niye hiçbir savcı el koymamış, niye Gökhan karakola, savcılığa çağrılmamış ifade vermemiş?

Olayın ne olduğunu bilmiyoruz.
Gece kulübünde tabancanın olmaması lazım.
Ama söyleyin bana; İstanbul'da tabanca olmayan bir tane gece kulübü var mı? Yolgeçen hanı gibi gece kulüplerinin kapısı... Habire patlar tabancalar!..
 
HİÇBİRİMİZİ ASIP KESMEDİLER 

Böyle bir olay olduğu zaman bunun örtbas edilmesi kolektif bir suç; edilmişse eğer...
Medya etmişse, medya suçlu, polis etmişse, polis suçlu, kulüp etmişse, kulüp suçlu, savcı etmişse, savcının suçu...
Kim biliyor olayın ne olduğunu? Bir sene geçmiş aradan... Bir sene sonra Hakan Çalhanoğlu'nun babası açıklama yaptı, ortalık birbirine girdi. Benim gerçekten söyleyecek sözüm yok. Çünkü neyin ne olduğunu bilmiyorum. Sadece dedikodu biliyorum; muş, muş, muş!
Ayrıca Fatih Terim'in çok önemli bir lafı var: "Her hatalı adamı yok etsek, milli takıma adam bulamayız." Yalan mı?

DELİKANLI NE DEMEK?

Adı üstünde 'Delikanlı'. Niye delikanlı? Delikanlı ne demek? Niye 'genç', 'ergen' demiyoruz da 'delikanlı' diyoruz. Kanı delirmiş!..
Hangimizin gençliği sakız gibi bembeyaz. Neler yaptık gençliğimizde? Ama hiçbirimizi kesmediler. Hiçbirimizi yok etmediler.

OLAYDA TEK CEZA VEREN TERİM

Hoca da ne diyor; "21 yaşında bir gence sahip çıkmak suçsa ben suçluyum." Olayda tek ceza veren de Terim ayrıca... Bir sene milli takıma almamış. Beşiktaş ceza vermemiş, medya ceza vermemiş, yargı ceza vermemiş. Olayın cereyan ettiği kulüpten de gık yok; 'Benim kulübümün adını kötüye çıkardılar. Müşterim azaldı' diye... Herkes örtbas etme çabası içinde, tek ceza veren adam Fatih Terim; ona yükleniyorlar.

GÖKHAN TÖRE'NİN GÜNAHI, BEŞİKTAŞLI OLMASI

Niye ona yükleniyoruz? A Spor'da da söyledim; Gökhan Töre'nin günahı, günah keçisi olmasının sebebi Beşiktaşlı olması ve Beşiktaş'ın da şu anda Türkiye'nin en iyi futbol oynayan takımı ve ligin lideri olması... Kötü Beşiktaş olsa bunu büyütmezlerdi. Geçen sene büyütmediler.

Olay olduğu zaman kimse büyütmedi.
Çünkü Beşiktaş kimsenin umurunda değildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)