E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGenel trend tüm varlıklarda korunuyor---

Genel trend tüm varlıklarda korunuyor

Genel trend tüm varlıklarda korunuyor
13 Ağustos 2020 - 09:25 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 endeksinin güne yatay başlaması bekleniyor.

Piyasalara Bakış

Güne hafif pozitif seyirle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde gücünü korudu ve alımlarla başlayan ve %0.4 artışla 1,114 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 23.4 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 38 hisse değer kazandı, 60 hisse ise değer kaybetti. Dolar/TL gün içinde 7.20 seviyesine kadar geriledi ancak bu sabah saatlerinde ise 7.32 seviyesinden işlem görüyor.
Yurtdışı vadeli piyasalarda da sabah saatlerinde yatay bir seyir izleniyor.

Dün ABD endeksleri %1’in üzerinde değer kazanırken, bir süredir geride kalan teknoloji şirketleri yükselişte başı çekti. Yeni destek paketi beklentileri devam ederken, henüz onay aşamasına gelinemedi.

Ancak önce Rusya ardından da ABD’den gelen aşı haberlerinin yankıları sürüyor. ABD dolarında 2 günlük tepkinin ardından değer kaybı sürerken Euro lehine görünüm de sürüyor. Dün ABD’de açıklanan ve tüm alt kalemlerde beklentilerin üzerinde gerçekleşen enflasyon verisi de bu fiyatlamayı destekliyor. Önümüzdeki birkaç gün hem tahvil faizlerinde hem de emtia fiyatlarında bir dengelenme süreci olarak değerlendirilebilir. Ancak genel trendin tüm varlıklarda korunduğunu düşünüyoruz.

Bugün ABD’de haftalık işsizlik başvuruları, AB’de ise ECB toplantı tutanakları izlenebilir. Ayrıca bugün Koç Holding ve Turkcell şir ketlerinin ikinci çeyrek finansallarını açıklamasını bekliyoruz.

Öte yandan bugün MSCI endeks değişiklikleri açıklandı. Buna göre TAV Havalimanları, MSCI Türkiye endeksinden çıkarıldı ve küçük ölçekli irketler listesine eklendi. Halkbank ise endekslerden çıkarıldı.

BIST-100 endeksinin güne yatay başlamasını bekliyoruz. 1,120-1,125 direnç seviyeleri iken bir süredir öne çıkardığımız 1,125 direncini önemsiyoruz. 1,110- 1,095 destek seviyeleri iken kısa vadeli pozisyonlar için 1,095 destek ve zararkes seviyesi olarak izlenebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)