E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGenel olarak iyimserlik korunuyor---

Genel olarak iyimserlik korunuyor

Genel olarak iyimserlik korunuyor
24 Mayıs 2021 - 09:10 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne hafif pozitif bir seyirle başlaması bekleniyor.

Cuma gününe hafif pozitif seyirle başlayan BIST100 endeksi gün içinde dalgalı bir seyir izlerken, seans sonuna doğru gelen satışlarla günü %0.14 primle 1,451 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 15.4 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 39 hisse değer kazandı, 55 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken, sabah saatlerinde dolar/TL 8.42 seviyesinden işlem görürken, yurt dışı vadeli piyasalarda ise hafif pozitif bir seyir izleniyor.

ABD ve Avro Bölgesi’nde açıklanan ve genel olarak beklentilerin üzerinde gelen PMI verilerinin de etkisiyle, yurt dışı piyasalar haftanın son işlem gününde çoğunlukla alıcılı seyretti. ABD’de seans içinde teknoloji hisselerinde satış baskısının artmasıyla birlikte Nasdaq endeksi günü eksi tarafta tamamlarken, S&P 500 endeksi yatay, Dow Jones endeksi ise pozitif tarafta günü kapattı. Avrupa tarafında ise Euro Stoxx 50 ve DAX endeksleri günü primlerle tamamladı. Hem ABD hem Avrupa tarafında finans sektöründeki alımlar ve teknoloji sektöründe zayıf seyrin devamı dikkat çekti. Haftanın son gününde dolar endeksi bir miktar değer kazanarak tekrar 90.00 seviyesinin üzerine çıkarken, Euro/Dolar paritesi 1.22 üzerinde kalıcılık sağlayamadı. Ons altında ise pozitif seyir sürdü. Bir önceki hafta güçlü gelen ABD enflasyon verisiyle birlikte %1.70 seviyelerini test eden ABD 10 yıllık tahvil getirisi ise %1.62 seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Küresel piyasalarda bugün fiyatlamaları etkileyecek önemli bir veri beklenmiyor ancak haftanın devamında veri akışı yoğun olacak. Almanya ve Fransa’da 1Ç21 GSYH rakamları takip edilecek. ABD’de ise öncü GSYH, dayanıklı mal siparişleri, haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve çekirdek kişisel tüketim giderleri fiyat endeksi açıklanacak. Özellikle Cuma günü açıklanacak olan çekirdek kişisel tüketim giderleri endeksi, enflasyon beklentileri açısından önemli bir gösterge olacak. İçeride ise piyasalar; sektörel güven endeksleri, TCMB Finansal İstikrar Raporu ve S&P’nin Türkiye için açıklayacağı kredi notu değerlendirme raporunu takip edecek.

BIST-100 endeksinin güne hafif pozitif bir seyirle başlamasını bekliyoruz. Ancak geçen haftaki dalgalı seyrin ardından tepe formasyon riski dikkat çekiyor. Kısa vadeli işlemler için 1,440 seviyesini zarar-kes olarak izliyoruz. Bu seviyenin altında 1,425 bir diğer destek olarak izlenebilir. 1,460 ise ilk direnç seviyesidir ve yeniden aşılmadıkça dalgalanma sürebilir. Genel olarak iyimserliğimizi korumakla beraber, bu haftadan itibaren temkinli olmayı öneriyoruz. Sektörel bazda enerji, madencilik ve taahhüt sektörlerini öne çıkarıyoruz.

Makroekonomi & Politika Haberleri

Mayıs’ta tüketici güven endeksi %3,6 düşüş gösterdi.

Günün önemli şirket haberleri 24/05/2021

 

Şirketlerin 2021 yılı ilk çeyrek açıklanan bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)