E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 24/05/2021---

Günün önemli şirket haberleri 24/05/2021

Günün önemli şirket haberleri 24/05/2021
24 Mayıs 2021 - 08:40 borsagundem.com

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, yeni projeleri, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler... Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

#ATATP ATP TİCARİ BİLGİSAYAR AĞI - Şirket paylarının halka arzında talepler 27 - 28 Mayıs’ta toplanacak.

#ANSGR ANADOLU SİGORTA - Ocak - Nisan döneminde prim üretimi %25,8 artışla 3,1 milyar TL’ye yükseldi.

Yatırımcı dostu 5 hisse

 

#AKYHO AKDENİZ YATIRIM HOLDİNG -
- Şirket tarafından 23,1 milyon TL sermayeli Nano Kimyasal Ürünler unvanlı şirketin kurulmasına karar verildiği açıklandı.
- Şirket tarafından 15 milyon TL sermayeli Salda Tarım unvanlı şirketin kurulmasına karar verildiği açıklandı.

#AKFGY AKFEN GMYO - Ocak - Nisan döneminde kira gelirlerinin euro bazında %61,6, TL bazında ise %113,3 oranında arttığı açıklandı.

#ASELS ASELSAN - JCR Avrasya tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Notunun "AAA (Trk) / (Stabil Görünüm)" ve Kısa Vadeli Ulusal Notunun ise "A-1+ (Trk) / (Stabil Görünüm)’’ olarak belirlendiği açıklandı.

#BOBET BOĞAZİÇİ BETON - Şirket paylarının halka arzında talepler 26 - 28 Mayıs’ta toplanacak.

#BTCIM BATIÇİM - Kobirate ile Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirme Sözleşmesi’nin 1 yıl süre ile yenilendiği açıklandı.

#DERAS DERLÜKS YATIRIM HOLDİNG - Şirket ile Consitex S.A. arasında devam eden marka tescil davasında Consitex S.A.'nın temyiz başvurusunun Yargıtay tarafından şirket lehine reddedildiği açıklandı.

#EREGL EREĞLİ DEMİR ÇELİK - Kobirate ile Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirme Sözleşmesi'nin 1 yıl süre ile yenilendiği açıklandı.

#GSRAY GALATASARAY - Futbolcusu Marcao’nun sözleşmesinin 2024 yılına kadar uzatıldığı, 2022 - 2024 yılları arasında futbolcuya net 2,7 milyon euro ücret ödeneceği açıklandı.

Borsa için kritik bir hafta!

 

#GARFA GARANTİ FAKTORİNG - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 175 milyon TL’den 397,5 milyon TL’ye yükseltilmesi kararı Genel Kurul’da onaylandı.

#JANTS JANTSA - VBTS kapsamında şirket paylarına 7 Haziran’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, mevcut durumda BİST - 50 payları dışındaki paylarda SPK kararı gereği açığa satış yasağı bulunmakta.

#ISDMR İSKENDERUN DEMİR ÇELİK - Kobirate ile Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirme Sözleşmesi'nin 1 yıl süre ile yenilendiği açıklandı.

#INVEO INVEO YATIRIM - Şirket iştiraki Finveo MN tarafından Karadağ Sermaye Piyasaları Otoritesine lisans güncelleme başvurusunun Avrupa Birliği regülasyonuna paralel, Piyasa Yapıcılık, Yatırım Danışmanlığı ve Portföy Yönetimi yetkisi alarak faaliyet kapsamının genişletildiği açıklandı.

#KONTR KONTROLMATİK - SOGEM tarafından düzenlenen, World Bank Group ,International Development Association kredili, Bakel / Senegal İhalesinde en iyi teklifin 1,8 milyon euro bedelle şirket tarafından verildiği ve sözleşme imzalandığı açıklandı.

#MERIT MERİT TURİZM / #NTHOL NET HOLDİNG - KKTC’de coronavirüs normalleşme adımları kapsamında 3 gece olarak izin verilen "Kapalı Devre Turizm" faaliyetlerinin süresi 4 gece 5 güne uzatıldığı, Charter sefer sayısının haftalık azami 4'ten 8'e yükseltildiği, Kapalı Devre Turizm faaliyetleri kapsamında açık olan casinolar vaka sayılarına bağlı olarak ülke genelinde 10 Haziran’da tamamen açılacağı belirtildi.

#OYLUM OYLUM SINAİ YATIRIMLAR - Şirket tarafından BIMAS ile Oylum markalı yeni bir ürünün Türkiye genelindeki tüm BİM mağazalarında satılması kapsamında anlaşma sağlandığı açıklandı.

#PRKME PARK ELEKTRİK MADENCİLİK - Geri alım programının sonlandırıldığı açıklandı.

#SASA SASA POLYESTER - Şirket tarafından yapılması planlanan İlave Polimer Cips ve Polyester Üretim Tesisleri ve Yardımcı Tesisler Kapasite Artışı projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığı medyada yer aldı.

Yabancı borsaya geri dönüyor

 

#THYAO TÜRK HAVA YOLLARI - S&P tarafından şirketin 2015 yılında ihraç etmiş olduğu USD cinsi Ekipman Teminatlı Geliştirilmiş Kredi Sertifikalarının notunu B+ seviyesine düşürüldüğü açıklandı.

#TTRAK TÜRK TRAKTÖR - Saha Kurumsal ile 1 yıl süreli Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirme Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

#TRILC TURK İLAÇ VE SERUM - Şirketin Sputnik Light aşısı ile Çumakov Merkezi'nin geliştirdiği KoviVak coronavirüs aşısını Türkiye'de üretmek için görüşme halinde olduğu medyada yer aldı.

#ULUUN ULUSOY UN - Söke Un paylarının Şirket tarafından kısmen ya da tamamen satın alınması ya da Şirket bünyesinde birleştirilmesi için görüşmelerin başlatılması ve alternatiflerin değerlendirilmesi amacıyla gizlilik anlaşması imzalanması kapsamında, 275,6 milyon TL'lik sermaye değeri üzerinden bağlayıcılık içermeyen ilk teklifin Mediterra Capital Partners'a iletilmesi ve teklifin kabul edildiğinin açıklanması sonrası, nihai teklifin verildiği açıklandı.

#VESTL VESTEL - Şirketin %100 bağlı ortaklığı Vestel Ticaret’in Posco International Corporation ile 49 ülke için Daewoo markası lisansı altında televizyon ve beyaz eşya ürünlerinin geliştirilmesi, üretimi, satışı, pazarlaması ve dağıtımına ilişkin hakları kapsayan Marka Lisans Anlaşması imzaladığı açıklandı.

#YKBNK YAPI KREDİ BANKASI -
- 168 gün vadeli 171,5 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
- 351 milyon dolar ve 501 milyon Euro olmak üzere 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağlarken, kredinin maliyeti ABD Doları ve Euro cinsinden sırasıyla Libor+%2,50 ve Euribor+%2,25 olarak açıklandı.

PAY ALIM/SATIM - SERMAYE / ORTAKLIK YAPISI DEĞİŞİM 

#AGHOL ANADOLU GRUBU HOLDİNG - Vahit Yazıcı tarafından 3.308.229 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

#AKMGY AKMERKEZ GMYO -
- Akkök Holding tarafından 45,00 - 45,22 TL fiyat aralığından 1.675 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %12,54’e geriledi.
- Yasemin Casun Tuncer tarafından 45,00 - 45,22 TL fiyat aralığından 1.675 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %45,93’e geriledi.

#ANELE ANEL  ELEKTRİK - Şirket sermayesinin 200 milyon TL’den %32,5 oranında bedelli olarak 65 milyon TL nakden artışla 265 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

#BIMAS BİM BİRLEŞİK MAĞAZALARI - Merkez Bereket Gıda tarafından 62,95 TL fiyattan 5.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %14,87’ye yükseldi.

#DGGYO DOĞUŞ GMYO - Doğuş Holding tarafından 10,08 - 10,29 TL fiyat aralığından 18.845 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %94,03’e geriledi.

#FMIZP F-M İZMİT PİSTON - Federal Mogul Powertrain Otomotiv tarafından 121,00 - 123,00 TL fiyat aralığından 13.759 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %78,49’a geriledi.

#EUKYO EURO KAPITAL - Ege Sigorta tarafından 4,38 TL fiyattan 20.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %7,23’e geriledi.

#FADE FADE GIDA - Şirket sermayesinin 65 milyon TL’den %19 oranında bedelsiz olarak 13,4 milyon TL artışla 80,9 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.

#HDFGS HEDEF GİRİŞİM - Şirket sermayesi bugün 210 milyon TL’den %35,7 oranında bedelsiz olarak 75 milyon TL kar payından artışla 285 milyon TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı 3,3084 TL’ye denk gelmekte.

#ISBIR İŞBİR HOLDİNG - Şirket sermeyesinin 0,6 milyon TL’den %5.000 oranında bedelsiz olarak 31,8 milyon TL artışla 32,4 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.

#KRVGD KERVAN GIDA - Mahmut Koçum tarafından 16,51 TL fiyattan 30.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %8,82’ye yükseldi.

#OZGYO ÖZDERİCİ GMYO - Ahmet Özderici ve Ali Uğur Özderici’nin Borsa’da işlem görmeyen toplam 127.208.008 adet payın pay başına 1,90 TL fiyatla Toptan Alış Satış İşlemler kapsamında bugün satılacağı açıklandı.

#VAKFN VAKIF FİNANSAL KİRALAMA - Şirket sermayesinin 200 milyon TL’den %25 oranında bedelsiz olarak 50 milyon TL artışla 250 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.

İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Guler peşmen.25 Mayıs 2021 10:27

    Avtur neden düşüyor.Inandım .güveñdim.Her şeyimi ona yatırdım.Şirket kar yapıyor ama yükselmiyor.Ne olur bizi üzme umudumuz sensin.

  • izzet BAŞ24 Mayıs 2021 08:56

     Yeni halka arzlar yeni kerizler arıyor.. YOK MU PARASINI YİYEMEYENLER VERİN BİZ HEPSİNİ YERİZ SİZDE  AĞZINIZIN SUYUNU AKITIN....  Kendi gelen enayileri öperiz kampanyası başlıyorrrrrrrr?????????

  • ALİ KODUŞ24 Mayıs 2021 11:49

    Bu da yeni keriz avı diyebiliriz.