E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişmekte olan piyasalarda umut ışığı!---

Gelişmekte olan piyasalarda umut ışığı!

Gelişmekte olan piyasalarda umut ışığı!
23 Ağustos 2021 - 11:35 borsagundem.com

BofA ve Goldman Sachs, gelişmekte olan piyasalar için kayıp 10 yılın sonuna gelindiğine inanıyorlar

Bank of America ve Goldman Sachs, gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinde 10 yıldan uzun süredir devam eden düşük performansın, emtia fiyatlarında toparlanma ve karlarda büyüme ile birlikte artık sonuna gelindiğine inanıyorlar.

Bloomberg News'un haberine göre Goldman Sachs Group Inc., Bank of America Corp. ve Lazard Asset Management, Kovid-19'a karşı aşılamanın hızlanması ile birlikte yatırımcıların gelişmekte olan piyasalardaki ucuz değerlemeleri fiyatlamaya başlamalarını bekliyorlar. Aşılamanın hızlanması ve global ekonominin pandemiden toparlanması ile gelişmekte ve kalkınmakta olan piyasalara yönelecek yatırımcılardan en çok Güney Afrika, Rusya ve Brezilya'nın fayda saylayacağını öngören analistler, Çin’in regülasyonları sıkılaştırmasının Asya hisse senetleri üzerinde baskı yaratmaya devam edeceğini öngördüler.

Global finansman krizden bu yana MSCI gelişmekte olan piyasalar endeksi sadece yüzde 8 yükselirken, gelişmiş ekonomiler için endeks bunun iki katından fazla yükseldi. 2021 yılı başından bu yana MSCI gelişmiş piyasa hisse endeksi yüz de 14 artarken, gelişmekte olan piyasa hisse endeksi ise yüzde 5 düştü.

BofA analistleri, global ekonomik toparlanma ivme kazandıkça, enflasyon toparlandıkça ve ham madde fiyatları yükseldikçe bu durumun değişebileceğine inanıyorlar.

Borsa İstanbul'da haftaya moralli başlangıç

Altında Fed baskısı sürüyor

Dolarda geri çekilme sürecek mi?

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)