E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişmekte olan piyasalara portföy akışı zirvede---

Gelişmekte olan piyasalara portföy akışı zirvede

Gelişmekte olan piyasalara portföy akışı zirvede
16 Şubat 2023 - 08:21 borsagundem.com

Ocak ayında gelişmekte olan piyasalara son iki yılın en büyük portföy akışı görüldü

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), gelişmekte olan piyasa hisse senetleri ve tahvillerinin, borçlanma araçları ihracına izin veren daha iyi koşullar ve Çin hisse senetlerine nakit akışı nedeniyle ocak ayında iki yıl içinde en büyük aylık net girişi çektiğini bildirdi.

IIF verilerine göre ocak ayı rakamı olan 65.7 milyar dolarlık net giriş, geçen yılın tamamındaki 30.9 milyar doları geride bıraktı.

Çin dışındaki borçlanma araçlaına giriş, 2018'e kadar olan IIF kayıtlarındaki en yüksek aylık rakam olan 44,6 milyar dolara ulaştı.

IIF ekonomisti Jonathan Fortun, "(Gelişen piyasalarda) faiz artışındaki bariz yavaşlama ve daha olumlu bir görünüm, bazı (gelişmekte olan piyasaların) piyasaya yeni borçlanma kağtları ihracı için geri dönmesine izin verdi" dedi.

Çin hisse senetlerine portföy girişleri de geçen ay güçlü bir toparlanma ile Aralık 2020'den bu yana en güçlü rakama ulaştı.

IIF: Hisse senedi ve tahvillere 1,1 milyar dolar yatırım girişi oldu

 

IIF: Yavaşlayan ekonomik büyüme borçların GSYH'ye oranını artırıyor

 

IIF'ten gelişmekte olan piyasalar için çarpıcı tahmin

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)