E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIIF: Hisse senedi ve tahvillere 1,1 milyar dolar yatırım girişi oldu---

IIF: Hisse senedi ve tahvillere 1,1 milyar dolar yatırım girişi oldu

IIF: Hisse senedi ve tahvillere 1,1 milyar dolar yatırım girişi oldu
27 Ocak 2023 - 07:57 borsagundem.com

IIF'ye göre gelişmekte olan piyasa hisse senedi ve tahvillerine 1,1 milyar dolar yatırım girişi oldu. Bu sermaye girişinin 800 milyon dolarlık bölümü Çin'e gitti.

Financial Times'ın Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) verilerinden derlediği rapora göre, yatırımcılar gelişmekte olan piyasa hisse senedi ve tahvillerine rekor miktara yakın para akıttılar.

IIF'in 21 ülkeden derlediği verilere göre, gelişmekte olan piyasa hisse senedi ve tahvillerine bu hafta 1,1 milyar dolar yatırım girişi oldu. Bu sermaye girişinin 800 milyon dolarlık bölümü Çin'e gitti.

Gelişmekte olan piyasa varlıklarının, yatırımcıların kalkınmakta olan ülkelerin bu yıl gelişmiş ekonomilerden daha fazla büyüyecekleri beklentilerinden yardım aldığını belirten JPMorgan, gelişmekte olan piyasalarda GSYH'nın bu yıl gelişmiş ekonomilerde 1,4 puan daha fazla büyümesinin beklendiğini vurguladı.

MSCI Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi ekim ayının ikinci yarısında görülen dip seviyelerden şu ana kadar yaklaşık yüzde 25 yükseldi.

IIF: Yavaşlayan ekonomik büyüme borçların GSYH'ye oranını artırıyor

 

IIF Başekonomisti Brooks: Türk Lirası hakkındaki yorumlar gevezelik

 

IIF: Dolar yüzde 11.7 oranında aşırı değerli

 

IIF Başekonomisti: Türkiye'ye büyük bir para girişi var

 

IIF'ten gelişmekte olan piyasalar için çarpıcı tahmin

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)