E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen ülkeler için acil adım!---

Gelişen ülkeler için acil adım!

Gelişen ülkeler için acil adım!
26 Ağustos 2013 - 08:58 borsagundem.com

Güney Afrika Maliye Bakanı Pravin Gordhan, gelişen ülkelerin krize girmemesi için acil önlem alınması gerektiğini belirtti

Haftasonu yapılan Jackson Hole toplantılarından gündemin FED ve gelişen ülkeler olduğu görüldü. FED’in tahvil alımlarını azaltılması sürecinde gelişen ülkelerin kendi önemlerini almaları gerektiği yönünde yorumlar gelirken, IMF’de de gelişen ülkelerde yaşanacak bir kriz için savunma hattı üzerinde çalışılmasını gerektiğini dile getirdi.
Konuya dair önemli açıklamalardan biri de Güney Afrika maliye bakanından geldi.
Maliye Bakanı Pravin Gordhan, küresel sermaye akışlarının yön değiştirmesi ve kurlardaki volatilitenin artması ile piyasalarda gerilimin arttığına değindi. FT’ye verdiği röportajda Gordhan, endişelerin artması ile gelişen ülke piyasalarında sarsıntının arttığına dikkat çekerken, volatiliteyi azaltacak yeni adımların atılması gerektiğini dile getirdi.
Güney Afrika’da kur tarafında bir kriz sinyali almadıklarının altını çizen Gordhan, diğer ülkeler için işlerin o kadar da iyi olmadığını belirtti. Özellikle, Hindistan, Brezilya ve Endonezya gibi ülke kurlarından sert hareketlerin  gelişen ülkelerde türbülans endişelerini artırdığını belirtti.
Politik yapıcıların Jackson Hole’da sorunlara cevap bulmadıklarını belirten Maliye Bakanı, politika yapıcıların oynaklığı azaltmak için daha öngörülebilir bir ortam hazırlaması gerektiğine dikkat çekti. Cevapların daha rahat alındığı bir ortama ihtiyaç olduğunu kaydeden Gordhan, ortamın daha şeffaf olması gerektiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)