E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen ülke varlıklarında ralli sona erdi---

Gelişen ülke varlıklarında ralli sona erdi

Gelişen ülke varlıklarında ralli sona erdi
05 Kasım 2018 - 16:23 borsagundem.com

Gelişen ülke varlıklarında ralli artan risklerle sona erdi

ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin yatışacağı beklentiyle piyasalarda oluşan iyimserlik bugün sona erdi. Yatırımcılar ticaret savaşlarının yanı sıra ABD'de bu hafta gerçekleşecek ara seçimlerin sonuçlarını da yakından takip edecek. 

MSCI EM Asya Endeksi 4 günlük artışını sonlandırdı. 

Çin'de onshore yuan, dolar karşısında 6.9337'ya kadar geriledi. Hint rupisi gelişen piyasa para birimlerinde en büyük düşüşü kaydetti. 

Türk Lirası ise bugün açıklanan ve beklentinin üzerindeki enflasyon verisine rağmen dolar karşısında görece güçlü kaldı.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi ikinci günde de yükseldi. 

TÜRKİYE 

Enflasyon Eylül'deki %24.5 seviyesinden Ekim ayında %25.2'ye yükseldi. BlueBay Asset Management'tan Tim Ash Eylül verisinden sonra bugünkü rakamların çok da kötü olmadığını belirtti. 

GÜNEY AFRİKA

Para birimi Rand %0.8 kadar düştü. 

GÜNEY AFRİKA 

Samsung Futures yolladığı notta Dolar/won paritesinin bu hafta ABD'deki seçimler ve Fed toplantısı nedeniyle 1,110-1,130 seviyelerinden işlem görebileceğini öngördü. Dolar won karşısında bugün %0.4 yükseldi. 

HİNDİSTAN

Rupi dış dalgalanmalar ve hükümetle Merkez Bankası arasındaki gerilimle düştü. 

MEKSİKA

Meksika pesosu 5 gündür devam eden düşüşünü bugün de sürdürdü. Para birimi, Ekim ayında Kasım 2016'dan beri en kötü performansı kaydetmişti.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)