E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalardan çekilme zamanı---

Gelişen piyasalardan çekilme zamanı

Gelişen piyasalardan çekilme zamanı
08 Ağustos 2014 - 07:41 borsagundem.com

HSBC, ABD büyümesinin doları desteklediğine ilişkin işaretler nedeniyle bu piyasalardan çıkış yapılması gerektiğini rapor etti

Şubat ayında beş yılın en büyük gelişmekte olan piyasa rallisini öngören HSBC, ABD büyümesinin doları desteklediğine ilişkin işaretler nedeniyle bu piyasalardan geri çekilme zamanının geldiğini söylüyor.

Bütün dünyada 74 ülkede faaliyet gösteren ve gelirinin yarısından fazlasını gelişmekte olan ülkelerden elde eden HSBC müşterilerine Güney Afrika Randı, Rus Rublesi Meksika Pezosu’ndaki yatırımlarını yeniden değerlendirmelerini tavsiye ediyor. 

20 gelişmekte olan ülkenin para birimlerinden oluşan bir Bloomberg endeksi geçtiğimiz iki haftada yüzde 2,1 geriledi ve şubat-temmuz arasındaki kazanımlarının yarısını geri verdi.

HSBC’nin küresel para birimleri stratejileri birimi başkanı David Bloom, “Yön değişiyor. Durum gelişmekte olan piyasalarda mini bir yalpalamaya işaret ediyor. Dikkatli olunmalı,” dedi.

Bloom, altı ay önce mali krizden beri yaşanan en büyük çalkantı sonrasında gelişmekte olan piyasalara dönme vaktinin geldiğini söylediğinde Deutsche Bank’tan Goldman Sachs’ kadar birçok rakip bu öngörü için fazla erken olduğunu söylemişti. 

Bloom bu kez ABD’de faiz oranlarında artırım beklentisinin Ukrayna ve Gazze’deki çatışmalardan yara alan gelişmekte olan piyasalardaki yatırımları çektiği bir ortamda giderek büyüyen bir uzlaşının parçası oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)