E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalarda çöküş riski yok---

Gelişen piyasalarda çöküş riski yok

Gelişen piyasalarda çöküş riski yok
25 Ağustos 2013 - 12:40 borsagundem.com

PIMCO’nun CEO’su Mohammed El Erian, gelişen piyasalarda 1990’lardaki gibi çöküş riskinin olmadığını söyledi

Dünyanın en büyük yatırım fonu PIMCO’nun CEO’su Mohammed El Erian, son dönemde ABD Merkez Bankası Fed’in para musluklarını kısacağı endişesiyle büyük çıkışların görüldüğü gelişen piyasalara yönelik iyimser konuştu.
El Erian, her ne kadar Hindistan, Endonezya  gibi ülkelerin borsalarından büyük çaplı çıkışlar yaşansa da gelişen ülkelerin 1990’lı yılların sonlarındaki durumlardan daha iyi olduklarını söyledi.
Daha iyi durumdalar
Fed’in geri çekilme ihtimalinin gelişen piyasalara zarar verdiğini kabul eden El Erian, büyük çıkışların görüldüğü piyasalarda 1990’ların sonunda yaşanan ekonomik çöküşlerin yaşanma ihtimalinin olmadığını söyledi.
Erian, “Bu ülkelerin artık çok güçlü rezervleri var ve kendilerini risklere karşı iyi şekilde koruyorlar. Daha iyi para politikaları ve esnek faiz oranlarını devreye sokuyorlar. Artık 1990’lı yılların sonlarının aksine kendilerini daha iyi garantiye almış durumdalar. Hepsi için aynı şey geçerli olmayabilir ama çoğu çok daha iyi durumda” dedi.
Son aylarda Fed’in para musluklarını kısacağından endişe eden yatırımcılar Türkiye borsası da dahil gelişen ülke borsalarında satış yaptı.Fed’den gelen paranın gideceği korkusuyla riskli yatırımlardan kaçan piyasa işlemcileri daha güvenli limanlara yöneldi.
Gelişen ülkelerin borsalarında yüzde 10’ları aşan düşüşler görüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı25 Ağustos 2013 13:41

    Ben de katılıyorum. Artık Dünya büyük bir mahalle oldu. Bir evde yangın varsa tüm komşular bize de yansır diye kendi tedbirini alıyor ama sonra o yangına bir kova su atıyor. Yunanistan batmadıysa hiç bir ülke batmaz. Ama nasıl olsa batmıyoruz havası oluşması daha kötü olabilir.

  • kilisli25 Ağustos 2013 13:07

    Peraları abedeye mi yatırak gardaş