E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalarda 7 yılın düşüşü---

Gelişen piyasalarda 7 yılın düşüşü

Gelişen piyasalarda 7 yılın düşüşü
13 Kasım 2013 - 22:22 borsagundem.com

​Çin borsasındaki düşüşün etkisiyle gelişen piyasalar endeksi 2006'dan bu yana en uzun süreli kayıp dönemini genişletti

Gelişen piyasa hisseleri, emtia üreticilerinde Çin'den gelen talebin yavaşlayacağı endişesi ile düşüşü 10. güne taşıdı. Rusya'nın en büyük pişirme kömürü üreticisi OAO Mechel, bankalarla yeniden yapılanma borcu hakkında görüşmeler yapmasıyla geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi New York saati ile 13:02'de yüzde 1.2 kayıpla 979.87 puana inerek 10. gününde de düşüş kaydetti ve 2006'dan bu yana en uzun kayıp periyoduna işaret etti. Mechel yüzde 41 gerilerken, China Petroleum & Chemical Corp. ve kömür üreticisi China Shenhua Energy Co. enerji üreticilerindeki düşüşleri hızlandırdı. Hindistan rupisi, ülke merkez bankasının bütçe açığı daralacak açıklaması sonrasında bir ayın en büyük sıçramasını kaydetti.

Hisseler, Çin'de Komünist Parti'nin Genel Kongre'de piyasalara daha fazla rol vermesi ve detaylı politika değişiklikleri açıklamamasıyla da geriledi. Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, ABD'nin tahvil alımlarının önümüzdeki ay azaltılabileceğini söyledi.

Çin'in reformlarına ilişkin belirsizliğin, yatırımcıların QE'nin azaltımından kaynaklanan endişeleri artırdığını belirten Manulife Philippines'in hisse müdürü Mark Alan Canizares, beklentinin, tahvil alımlarının, sanılandan daha erken azaltılacağı yönünde olduğunu, bunun da piyasalardaki ana zayıflık nedeni olarak öne çıktığını söyledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde işlem gören 10 sektör grubunun tamamı gerilerken, emtia hisseleri en az yüzde 1 değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)