E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükselişi sürdürüyor---

Gelişen piyasalar yükselişi sürdürüyor

Gelişen piyasalar yükselişi sürdürüyor
30 Haziran 2014 - 15:28 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, 2012’den bu yana en büyük çeyrek kazanca hazırlanıyor

Ekonomik büyümedeki canlanmanın yatırımcıları cezp etmesi ile gelişen piyasa hisseleri yükselirken, gösterge endeksi Eylül 2012’den bu yana en büyük çeyrek dönemlik kazanca ilerliyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.5 artarak Londra saati ile 09.37’de 1,051.24 puana ulaştı ve bu çeyrekteki yükselişi yüzde 5.7’ye taşıdı. Endeks, üst üste 5 ay boyunca yükselerek 2007’den bu yana en uzun süreli rallisine hazırlanıyor. 31 önemli para birimi arasında Güney Kore wonu bu çeyrekte en büyük oranda değerlendi ve Rusya rublesi ise dolar karşısında 2012’den bu yana en büyük yükselişi kaydetmeye doğru ilerliyor.  Bloomberg verilerine göre, Asya gelişen ekonomiklerindeki devlet tahvilleri, yatırımcılara 2012‘den bu yana en büyük çeyreklik kazancı sağladı.

Varlık yöneticileri, Çin ve Hindistan gibi ülkelerdeki ekonomik büyüme iyimserliği ile bu çeyrekte ABD’de listelenen gelişen ülkeler yatırım fonlarına 2012’den bu yana en büyük oranda, 11 milyar dolara yakın yatırımda bulundu. ABD’de ekonomik toparlanmanın yavaş ilerlemesi, FED’in faiz oranlarını bir süre daha rekor düşük seviyede tutmaya devam edeceği söylentilerini güçlendirdi.

Philip Capital Management Sdn. şef yatırımcısı Ang Kok, “Küresel görünüm ilerleme kaydediyor. Düşük faiz oranları katalizör olacak” dedi.

Irak’ta devam eden şiddet olaylarının petrol üretimini etkilemeyeceği söylentileri ile Batı Teksas petrolü (WTI) ve Brent petrol düşerken, gelişen ülkeler hisseleri yükseliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)