E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar merkez bankası toplantıları öncesi sakin---

Gelişen piyasalar merkez bankası toplantıları öncesi sakin

Gelişen piyasalar merkez bankası toplantıları öncesi sakin
11 Eylül 2018 - 13:59 borsagundem.com

Gelişen ülke para birimlerinin büyük kısmı yükselerek Nisan 2017'den beri en düşük seviyelerdeki MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ni destekliyor

Gelişen piyasalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yanı sıra Arjantin Merkez Bankası ve Rusya Merkez Bankası'nın faiz kararlarını izlenecek.

Üç merkez bankasının toplantısı öncesi gelişen piyasalar kısa bir molanın keyfini çıkarıyor ancak rahatlık muhtemelen geçici.

Dai-ichi Life Research Institute Gelişen Piyasalar Ekonomisti Toru Nishihama, "Yatırımcılar en büyük odak noktası Türkiye olmak üzere para politikası toplantılarını bekliyor ve TCMB'ye kadar tek yönlü hareketler görmeyebiliriz." dedi.

Nishihama, "Gelişen piyasalarda satış muhtemelen bitmedi. Bu haftadan sonra Fed'in faiz artırımını da alacağız." dedi.

Bu ayın sonunda sıkılaşma patikasını sürdürmesi beklenen Fed toplantısından önce ajanda bugün Arjantin Merkez Bankası'yla başlayarak Perşembe TCMB ve Cuma Rusya Merkez Bankası ile devam edecek. Gelişen ülke para birimlerinin büyük kısmı yükselerek Nisan 2017'den beri en düşük seviyelerdeki MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ni destekliyor.

Geçen hafta Türkiye ve Rusya'nın para politikası yapıcıları piyasalara damgasını vurdu. TCMB daha yüksek faizlerin yolda olduğu sinyalini verirken Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, bu haftaki toplantıda 2014'ten beri ilk faiz artışının tartışılabileceğini söyleyerek piyasalara sürpriz yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)