E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi geriledi---

Gelişen piyasalar endeksi geriledi

Gelişen piyasalar endeksi geriledi
05 Kasım 2013 - 11:56 borsagundem.com

Hindistan hisselerinin rekordan gevşemesi ve Çinli bankaların düşüş kaydetmesiyle gelişen piyasalar endeksi 4. gününde de geriledi

Çinli bankaların, devletin, kapasite fazlasını azaltma çabalarının kazançları azaltacağı endişesiyle değer kaybetmesi, Hint hisselerinin de rekordan gevşemesi ile gelişen piyasalar endeksi düşerek, 5 haftanın en uzun süreli kayıp dönemine işaret etti.

Industrial&Commercial Bank of China Ltd. ve China Minsheng Banking Corp., Çin'in 9-12 Kasım'daki kurultayının öncesinde yüzde 1'den fazla düşüş kaydetti. Sigara üreticisi ITC Ltd. 2 ayın en düşüğüne geriledi. Doosan Infracore Co., mevduat senedi satışının, hissedarların etkisini azaltacağı endişesiyle 2 yılın en sert düşüşünü kaydetti. Tayland hisseleri, siyasi gerilimin artacağı spekülasyonu üzerine yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 1,023.89 puana gerileyerek 4. gününde de düşüş kaydetti. Everbright Securities Co.'nun analistlerinden Zeng Xianzhao, Çin hükümetinin, kapasite fazlasını azaltma çabalarının, daha düşük banka kredileri ve finansal kârların zarar görmesine neden olabileceğini söyledi.

Kredilerdeki azalmayla birlikte yatırımcıların, finansal sektörün 4. çeyreği ve 2014'teki kazançlara ilişkin endişeli olabileceğine dikkat çeken Zeng, piyasadaki işlem hacminin, kurultay öncesinde yatırımcıların endişeli olmasından ötürü düştüğünü belirtti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde yer alan 10 sektörün hepsi düşerken, kayıplara teknoloji ve finansal hisseler öncülük etti. MSCI Dünya Endeksi bu yıl yüzde 20 yukarıda seyrederken, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 3 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)