E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi düştü---

Gelişen piyasalar endeksi düştü

Gelişen piyasalar endeksi düştü
26 Kasım 2013 - 11:38 borsagundem.com

Endonezya rupisi zayıflarken, gelişen piyasalar endeksi enerji hisseleri öncülüğünde düştü

Endonezya'nın dolar tabanlı tahvil satışında hedef talebi yakalayamamasının ardından rupi değer kaybederken, gelişen piyasalar endeksindeki hisselerin çoğu, enerji hisselerinin öncülüğünde düşüş kaydetti. Teknoloji şirketleri ralli yaptı.

China Petroleum&Chemical Corp., hükümetin, boru patlamasından ötürü 7 kişiyi gözaltına almasının ardından yüzde 2.6 düştü. Jakarta Bileşik Endeksi yüzde 2.1 düşerken, Endonezya rupisi de Mart 2009'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi. OAO Inter RAO UES, MSCI Inc.'in Rusya endeksine dahil olmasının öncesinde kayıplarını genişletti. AU Optronics Corp. ve Innolux Corp., HSBC Holdings Plc'nin yatırımcılara bu şirketlerin hisselerini tavsiye etmesinin ardından yüzde 4'ten fazla değer kazandı.

Değer kaybeden 347 hisse karşılığında 278 hissenin değerlendiği MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Hong Kong saati ile 16:22 itibariyle büyük bir değişiklik kaydetmedi ve 1,011.05 puanda seyretti. Fed'in teşviklerini azaltacağı endişesinin, Endonezya'nın yerel dolar cinsinden tahvil talepleri üzerinde baskı oluşturdu. Yabancı yatırımcılar bu ay Tayland, Endonezya ve Filipin piyasalarından 1.6 milyar dolarlık çıkış yaptı.

Güneydoğu Asya'daki son siyasi ve doğal afetlerin yatırımcıların beklentilerini olumsuz etkilediğini söyleyen Korea Investment & Securities Co.'nun gelişen piyasa stratejistlerinden Yun Hang Jin, "Kuzey Asya'daki teknoloji hisseleri daha iyi performans gösteriyor" dedi.

MSCI Dünya ENdkes bu yıl yüzde 21 yukarıda seyrederken aynı dönemde MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 4.1 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)