E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi düştü---

Gelişen piyasalar endeksi düştü

Gelişen piyasalar endeksi düştü
13 Kasım 2013 - 12:00 borsagundem.com

Çin borsasındaki düşüşün etkisiyle gelişen piyasalar endeksi 2006'dan bu yana en uzun süreli kayıp dönemini genişletti

Çinli liderlerin, ekonomi üzerindeki devletin egemenliğinin azaltılmasına yönelik önlemleri ortaya koymakta başarısız olması ve Fed'in tahvil alımlarını azaltmaya başlayacağı yönündeki sinyalleri üzerine gelişen piyasalar endeksi düşüş kaydetti. Gelişen piyasa hisseleri, 7 yılın en uzun süreli kayıp dönemini genişletti.

Tencent Holdings Ltd., Ming Pao Daily News'in, şirketin yönetim kurulu başkanı Pony Ma'nın, şirketin değerlemesinin "korkutucu" seviyede yüksek olduğunu söylemesi üzerine yüzde 4 değer kaybetti. Industrial&Commercial Bank of China Ltd. yüzde 3.6 düşerek, Çin borsasındaki kayıplara öncülük etti. OAO Gazprom, Rusya'nın Micex Endeksi'ndeki yüzde 1'lik düşüşü devam ettirdi. Endonezya hisseleri kayıplarını 2 ayın en düşüğüne genişletti. Çin'in 10 yıllık tahvilleri düşerek, tahvil faizlerini 2008'den bu yana en düşük seviyesine çekti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.2 kayıpla 979.57 puana inerek 10. gününde de düşüş kaydetti ve 2 ayın en düşüğüne işaret etti. Komünist Parti Genel Kongresi'ni tamamlayan Çin, piyasalara daha fazla rol verirken, detaylı politika değişiklikleri açıklamadı. Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, ABD'nin tahvil alımlarının önümüzdeki ay azaltılabileceğini söyledi.

Çin'in reformlarına ilişkin belirsizliğin, yatırımcıların QE'nin azaltımından kaynaklanan endişeleri artırdığını belirten Manulife Philippines'in hisse müdürü Mark Alan Canizares, beklentinin, tahvil alımlarının, sanılandan daha erken azaltılacağı yönünde olduğunu, bunun da piyasalardaki ana zayıflık nedeni olarak öne çıktığını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)