E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi düştü---

Gelişen piyasalar endeksi düştü

Gelişen piyasalar endeksi düştü
08 Kasım 2013 - 12:02 borsagundem.com

Gelişen piyasalar endeksi Mart'tan bu yana en uzun süreli düşüşünü kaydetti

ABD'nin beklenenden hızlı büyümesinin, Fed'in tahvil alımlarını tahmin edilenden daha erken bir tarihte azaltılacağı endişesinin ardından gelişen piyasalar endeksi Mart'tan bu yana en uzun süreli düşüşünü yaptı.

Artan siyasi gerilime ilişkin endişenin etkisiyle Tayland hisseleri Asya'da en sert düşüşü kaydetti. PetroChina Co., yarınki Komünist Parti genel kurulunun öncesinde Şanghay Bileşik Endeksi'ni 2 ayın en düşük seviyesine taşıdı. OAO Inter RAO UES ve OAO LSR Group, MSCI Rusya Endeksi'nden çıkarılmalarının ardından yüzde 4 değer kaybetti. Rus rublesi ve Hint rupisi, dolar karşısında yüzde 0.4 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endkesi yüzde 0.9 kayıpla 1,001.49 puana geriledi ve 7. gününde de düşüşü devam ettirdi. Endeks bu hafta yüzde 2.6 ile 11 haftanın en sert düşüşünü kaydetti. Amerikan ekonomisi geçtiğimiz çeyrekte yüzde 2.8 büyüyerek, yüzde 2 büyüme tahmininin üzerine işaret etti. Çin yarın enflasyon ve sanayi üretimi verilerini açıklayacak.

Parry International Trading Ltd.'ın yönetici direktörü Gavin Parry, QE'nin azaltımına ilişkin endişelerin piyasayı en çok etkileyen faktör olduğunu, ancak bunun yanısıra Tayland'daki eylemler, Çin'in yarın açıklayacağı veriler ve ABD'nin bugünkü tarımdışı istihdam verisinin de hisseleri etkiledğini söyledi.

Ekonomistler, ABD'de tarımdışı istihdamın Ekim'de 120 bin kişi arttığını, işsizlik oranının ise yüzde 7.2'den yüzde 7.3'e çıktığını tahmin ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)