E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa satışlarına yönelik korku arttı---

Gelişen piyasa satışlarına yönelik korku arttı

Gelişen piyasa satışlarına yönelik korku arttı
12 Eylül 2018 - 11:15 borsagundem.com

Yabancı kurumlar, EM satışlarının gelişmiş piyasalara sıçrama riskine yönelik endişelerin arttığına dikkat çekiyor

Türkiye ve Arjantin'deki satışların diğer gelişen piyasalara sıçramasıyla birlikte gelişmiş piyasaların bağışıklıklarını koruyabileceklerine yönelik şüpheler güç kazanıyor.

JPMorgan Chase & Co. gelişen piyasalardaki satışların gelişmiş piyasalara bulaşmasına ilişkin kırılganlık Asya'nın ekonomik direncine bağlı. ING Groep NV'ye birçok gelişen piyasada parasal sıkılaştırmanın eninde sonunda büyümeyi etkilemesi ve ardından zincirleme bir şekilde gelişmiş ekonomilere etki etmesi riski mevcut.

Gelişen piyasalar ABD'deki sıkı para politikası ve ülke özelindeki sorunların etkisiyle bu yıl yatırımcıların gözünden düşmüş durumda. Singapur'da ING'nin kıdemli Asya ekonomisti Rob Carnell, satış dalgasının gelişen piyasalar arasında yayılmasının yanında daha büyük ekonomilerin de söz konusu risklere karşı bağışık olmadığı şeklindeki kaygıların arttığına dikkat çekiyor.

Carnell, “Küresel bir gelişen piyasa inişi varlık fiyatlarında yeterince baskı oluşturur. Gelişmiş piyasaların da bir ölçüde sayılı günü var. Tökezlemeye başladıklarında düşük performans gösteeren altın, göz atmaya değer olabilir.” dedi.

Hong Kong dışında gelişen piyasaların çoğu görece iyi durumda. S&P 500 Endeksi rekor seviyelere yakın seyrediyor. MSCI EM Endeksi (hisse endeksi) Ocak zirvesinden yüde 20 ekside seyrediyor. MSCI EM Paraları Endeksi bu yıl yüzde 6 gerileyerek üç yıldan beri ilk kaybına hazırlanıyor.

JPMorgan'a göre gelişen piyasalardaki sert inişin gelişmiş piyasalara zincirleme etkisi şimdiye kadar direncini koruyan Asya ülkelerine bağlı. JPMorgan analistlerinin notunda Asya piyasalarının ABD, Japonya, Avustralya ve Yeni Zelanda'yla çok daha fazla entegre olduğuna dikkat çekiliyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)