E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri yükselişte---

Gelişen piyasa hisseleri yükselişte

Gelişen piyasa hisseleri yükselişte
06 Mayıs 2014 - 17:00 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.'nun teknoloji hisselerindeki ralliye öncülük etmesi ile yükseliyor

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.'nun teknoloji hisselerindeki ralliye öncülük etmesi ve Vladimir Putin'in Ukrayna'daki birlikleri harekete geçirmeyeceği söylentileri ile Rusya hisselerinin iki günlük düşüşü sonlandırması üzerine, gelişen piyasa hisseleri yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1'den az yükselerek Londra saati ile 11:24'te 1,001.45 puan oldu. OAO Gazprom ve OAO Sberbank'ın öncülüğünde Rusya Micex Endeksi yüzde 1.1 tırmanırken, ruble dolar karşısında son bir haftanın en yükseğine ulaştı. JPMorgan Asset Management'in Tayvan ve Kore'de yazılım hisselerine yönelik iyi alım fırsatları olduğunu söylemesi ile Taiwan Semiconductor son bir haftada ilk defa yükseldi. Macaristan forinti gelişen Avrupa ülkelerinin para birimleri arasında en dik artışı kaydetti. 

Ukrayna'da hükümet güçlerinin raporuna göre, ülkenin doğusunda bir şehir olan Slovyansk'ta 4 Ukrayna askeri hayatını kaybederken, 30 da yaralı var. Ayrıca 20 direnişçinin de öldüğü bildirildi. Rusya hisseleri buna rağmen yükseliyor. Micex Endeksi Nisan ayında yüzde 4.6 gerilerken, endekste 2009'dan bu yana en ucuz seviyelerden işlem yapılıyor. 

Gelişen ülkeler teknoloji şirketleri göstergesi bu yıl yüzde 6.1 artarak 10 sanayi grubu arasında en büyük artışı kaydetti.

Gelişen ülke hisselerinin gösterge endeksi bu yıl yüzde 0.2 gerilerken, 12 aylık beklenti gelirlerin 10.5 katı kadar işlem gördü. MSCI Dünya Endeksi ise bu süreçte yüzde 1.8 yükselirken, 14.8 kat değerlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)